NIEUWS

Zesto Audio Bia 200 Select: tweekanaals klasse A buizeneindversterker

Het Amerikaanse Zesto Audio heeft een nieuwe stereo buizeneindversterker aangekondigd genaamd Zesto Audio Bia 200 Select Stereo Power Amplifier. De nieuwe Zesto Audio Bia 200 Select kan volgens de fabrikant 100 Watt per kanaal vermogen leveren in klasse A. Bijzonder is het feit dat de Bia 200 Select is voorzien van een “Auto Bias Select-schakelaar” met drie standen. De gebruiker kan daarom makkelijk andere buizen plaatsen.

Zesto Audio Bia 200 Select: standaard geleverd met KT150 buizen

In de Griekse mythologie is Bia de Titanengodin van kracht, kracht en macht. De Zesto Audio Bia 200 Select stereo eindversterker wordt geleverd met KT150 buizen, maar de autobias en Bias Select schakelaar maakt de nieuwe versterker geschikt om eventueel te gebruiken met buizen van het type KT88, KT120 en KT170. De nieuwe versterker kan 100 Watt per kanaal leveren. Volgens de fabrikant heeft de Bia 200 Select een nieuw circuitontwerp en aardingsschema en een nieuw ontworpen voeding.

George Counnas, President en Chief Design Engineer van Zesto Audio geeft de volgende toelichting: “ik wilde de Bia opnieuw ontwerpen met KT150- of KT170-uitgangsbuizen, die in 2012 niet beschikbaar waren voor de originele Bia. Ik gaf de voorkeur aan het open geluid van de KT150 en KT170's wanneer ze niet het maximale vermogen hebben voor mijn Jazz, maar aan de andere kant hield ik echt van het volledige vermogen voor mijn Rock & Roll. Toen ik eenmaal het instelbare vermogen had bedacht, realiseerde ik me dat ik het ook kon laten werken voor gemakkelijk verkrijgbare buizen zoals KT88 en KT120. Mijn uitdaging bij het ontwerpen van een versterker is vermogen met finesse. Wat ik bedoel is het vastleggen van de rauwe kracht van het crescendo van een orkest en de solo van een piccolo. Ik ben erg trots op het geluid en de autoriteit van deze versterker.”

Zesto Audio Bia 200 Select: prijs en leveringsinformatie

We weten niet vanaf wanneer de levering gaat beginnen en ook hebben wij nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen. Meer weten? Kijk dan op de website van Zesto Audio.


EDITORS' CHOICE