NIEUWSMeters Music

Ashdown Meters Linx TWS: draadloze in-ears met apart oplaaddoosje en optionele luidsprekers

Het Britse Ashdown heeft de draadloze in-ear hoofdtelefoon genaamd Meters Linx aangekondigd. Er zijn zo langzamerhand wel genoeg draadloze in-ear hoofdtelefoons op de markt dus je moet als fabrikant iets doen om op te vallen. “Plaats een VU-meter op het oplaaddoosje,” zullen de ingenieurs van Ashdown gedacht hebben. En aldus geschiedde. Het oplaaddoosje van de Meters Linx is voorzien van een VU-meter. Optioneel zullen bijpassende luidsprekers gelanceerd worden. Stop de in-ears in de oplaaddoos en de muziek gaat verder via de luidsprekers.

Ashdown Meters Linx TWS: heel apart oplaaddoosje

Geen idee hoe de Meters Linx TWS klinken, maar in de overvolle markt van draadloze in-ear hoofdtelefoons heeft het in Groot-Brittannië gevestigde Ashdown een heel origineel product aangekondigd.

Het complete systeem bestaat uit een centrale oplaad- en transportdoos voor de oordopjes, die ook is voorzien van Ashdown's handelsmerk, t.w. een vintage verlichte VU-meter die in realtime op de muziek reageert. De Linx TWS hebben een accucapaciteit voor zes uur muziekplezier en samen met de bijbehorende oplaaddoos kan de gebruiker circa 24 uur naar muziek luisteren zonder in de buurt van een stopcontact te zijn.

De Linx TWS (True Wireless System) oordopjes zijn voorzien van een speciaal ontworpen gebalanceerde armatuurdriver in combinatie met een dynamische driver van zeven millimeter. De Linx TWS gebruiken dezelfde Qualcomm Adaptive aptX-codec als Ashdown's vlaggenschip Meters OV-1-BC-hoofdtelefoon voor ultralage latentie HD-audio, met rijke, sonore bas, heldere en ongerepte hoge frequenties en een gedetailleerd, goed gedefinieerd middenbereik.

Ashdown heeft ook een paar optioneel te kopen compacte bijpassende IPX4-geclassificeerde draadloze luidsprekers aangekondigd die tot tien meter uit elkaar kunnen worden geplaatst. De luidsprekers zijn voorzien van een afgestemde 2,5-inch fullrange driver om dynamische en duidelijk gedefinieerde sonische prestaties te leveren, ongeacht waar het systeem wordt gebruikt. De luidsprekers, die net als de in-ears zijn voorzien van een chip van Qualcomm van het type QCC3020, geven drie uur muziekplezier na één uur laden.

De gebruiker kan op stap gaan met de in-ears en de oplaaddoos en luidsprekers thuislaten. Als bij thuiskomst de in-ears in de oplaaddoos worden geplaatst, gaat de muziek verder via de luidsprekers. Leuk toch? En de dansende VU-meter maakt het helemaal af.

We weten niet vanaf wanneer de levering gaat beginnen. Prijsinformatie voor de Benelux is nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE