NIEUWSTechnics

Technics EAH-A800: draadloze hoofdtelefoon met ANC en een batterijduur van 50 uur

Het Japanse Technics heeft vandaag de nieuwe Technics EAH-A800 over-ear hoofdtelefoon geïntroduceerd. De EAH-A800 heeft Active Noise Cancelling (ANC) en bluetooth multipoint-ondersteuning met ondersteuning van LDAC. De uitgebreide microfoonapparatuur aan boord van de EAH-A800 zorgen volgens de fabrikant voor een hoge spraakkwaliteit bij het bellen en ten slotte heeft de EAH-A800 een batterijduur tot 50 uur. De koper kan kiezen uit de kleuren grafietzwart en dolomietzilver.

Technics EAH-A800: voorzien van geavanceerde microfoontechniek

De nieuwe EAH-A800 van Technics wil enerzijds worden gezien als een fraai product, maar anderzijds ook als hoofdtelefoon voor productieve activiteiten in de dagelijkse praktijk. Bij dat laatste ligt de focus op “kristalheldere communicatie” tijdens telefoongesprekken, ook in een rumoerige omgeving.

Naast het rechter- en linkeroor van de EAH-A800 zijn in totaal acht microfoons geplaatst. Vier MEMS-microfoons zorgen voor de zuivere opname van de stem. Dankzij “beamforming-technologie” in combinatie met ruisonderdrukking zorgen vier extra microfoons ervoor dat geen storende omgevingsgeluiden de spraakkwaliteit beïnvloeden. Ruisonderdrukking is actief tijdens telefoongesprekken.

Om windgeruis nog meer te onderdrukken bij het telefoneren, moeten de microfoons dienovereenkomstig worden aangepast om hinderlijk windgeruis effectief te onderdrukken. “Feed-forward microfoons” worden gebruikt in de oorschelpen van de EAH-A800 om de hoofdtelefoon minder gevoelig te maken voor lawaai en trillingen veroorzaakt door wind. De Dual Hybrid Noise Cancelling-technologie, die analoge filters, feedbackmicrofoons en feed-forward microfoons en digitale filters combineert, moet ook vervelende geluiden binnen en buiten de hoofdtelefoon minimaliseren met een extreem hoog prestatieniveau.

Technics EAH-A800: bepaal zelf de geluidsmodus

De EAH-A800-hoofdtelefoon is uitgerust met twee interactiemodi. De “Natural Ambient Mode” stelt de gebruiker in staat aandacht te besteden aan alle omgevingsgeluiden, zelfs bij het luisteren naar muziek of bellen. Met de “Attention Mode” kan de gebruiker expliciet de gesproken aanwijzingen op luchthavens of in de trein volgen, of thuis met zijn familie praten en tegelijkertijd naar muziek luisteren. De “Natural Ambient Mode” neemt niet alleen stemmen op, maar ook alle andere omgevingsgeluiden, hetgeen leidt tot een natuurlijker geluid, “bijna alsof je helemaal geen koptelefoon draagt,” aldus Technics. Het vangt een breed scala aan geluiden van lage tot hoge frequenties op. De “Attention Mode” vermindert vervelende externe geluiden en maakt het gemakkelijker om de stemmen van anderen beter te horen. Met behulp van de gratis TechnicsAudio Connect-app (beschikbaar voor Android en iOs) kunnen veel instellingen en functies worden aangepast. Onder andere noise-cancelling en geluidsinstellingen kunnen worden aangepast aan persoonlijke smaak.

De nieuwe ontwikkelde drivers van de EAH-A800 hebben een diameter van veertig millimeter met een beadless dome en zijn gemaakt van een combinatie van verschillende materialen. Deze mix van materialen heeft als doel een optimale sterkte en stabiliteit van het membraan te garanderen. Daarnaast biedt de EAH-A800 het afspelen van HiRes audio data via bluetooth en LDAC technologie en dus levert muziek in de hoogste resolutie met een groot dynamisch bereik en een snelle signaal respons.

Technics EAH-A800: draagcomfort

Een hoofdtelefoon moet ook lekker op het hoofd zitten. Bij de EAH-A800 is veel zorg besteed aan een comfortabele pasvorm en maximaal comfort. Voor de oorkussens werd een traagschuimmateriaal gebruikt om een bijzonder comfortabele en veilige pasvorm te garanderen. De binnendiameter van het oorkussen is vergroot om comfortabel om het oor te passen, maar de hoofdtelefoon kan nog steeds worden opgeborgen in een compacte draagtas die bij de levering is inbegrepen. Een draagsensor zorgt voor extra gemak en stopt automatisch het afspelen van muziek wanneer de koptelefoon wordt af gedaan. Als de muziek  binnen 60 seconden weer aan zou worden zet, gaat het afspelen vanaf precies dit punt verder.

Technics EAH-A800: bluetooth multipoint-koppeling en een batterijduur van 50 uur

Dankzij multipoint-koppeling kunnen twee Bluetooth-apparaten tegelijkertijd op de EAH-A800 worden aangesloten. Wie bijvoorbeeld deelneemt aan een videoconferentie met een laptop en een andere kwestie met iemand aan de telefoon moet bespreken, kan beginnen met bellen door simpelweg op de belknop te drukken.

De batterijcapaciteit van de EAH-A800 is gespecificeerd met maximaal vijftig uur muziekweergave of ongeveer dertig uur gesprekstijd tijdens het bellen.

Technics EAH-A800: prijs en leveringsinformatie

De Technics EAH-A800 is binnenkort verkrijgbaar voor 349 euro in de kleuren grafietzwart en dolomietzilver.EDITORS' CHOICE