NIEUWSJBL

JBL 4305P Studio Monitor: actieve luidspreker voor thuis met studiowortels

JBL-importeur Reference Sounds introduceert met trots de JBL 4305P Studio Monitor, het eerste actieve product in het portfolio Studio Monitoren voor consumenten van het Amerikaanse luidsprekermerk. Ondanks dat dit model het meest compacte model in de Studio Monitor-serie is, heeft de 4305P een groot aantal gepatenteerde JBL akoestische technologieën aan boord die je doen geloven dat je naar een groot paar vloerstaande luidsprekers luistert.

De nieuwe JBL 4305P heeft een schat aan bekabelde en draadloze connectiviteit, opent een wereld aan mogelijkheden voor de muziekliefhebber en de muziekmaker, en is nu verkrijgbaar.

JBL 4305P Studio Monitor

Als een volledig op zichzelf staand actief luidsprekersysteem heeft de 4305P van JBL een totaal ingebouwd versterkervermogen van 300 Watt, een 24-bit/192 kHz DAC met hoge resolutie en zes ingangen die kunnen worden gebruikt met een breed scala aan digitale en analoge audiobronnen. Extra functies zijn onder meer een selecteerbare bascontourregeling om akoestische verschillen in plaatsing en positionering van de luidsprekers te compenseren, en een signaalgevoelige subwooferuitgang op lijnniveau voor aansluiting op een externe actieve subwoofer.

Voor veel moderne luisteraars biedt streaming audio gemakkelijke en gemakkelijke toegang tot een hele wereld van muziek en de 4305P schittert in dit opzicht. De geïntegreerde streaming-engine biedt zowel bekabelde als draadloze netwerkaudiomogelijkheden via Ethernet, Google Chromecast ingebouwd, Apple AirPlay 2 en Bluetooth-audio. Een 24-bit/192kHz DAC met hoge resolutie zorgt ervoor dat muziek met de hoogste getrouwheid overkomt. Naast premium draadloze audio biedt de 4305P een aantal aansluitingen voor fysieke bronnen, waaronder asynchrone USB en optische digitale ingangen, en een 3,5 mm analoge ingang. De 4305P tilt zijn mogelijkheden nog verder op en bevat een analoge ingang met gecombineerde XLR / 1⁄4-inch TRS phono-connectoren en een selecteerbare ingangsgevoeligheidsschakelaar voor gebruik met gebalanceerde of ongebalanceerde signalen.

Het 4305P Studio Monitor-systeem bestaat uit een primaire en secundaire luidspreker met selecteerbare L/R-toewijzingsmogelijkheid om aan uw persoonlijke plaatsingsvoorkeur te voldoen. De primaire luidspreker bevat bedieningselementen op het voorpaneel voor volume, dempen, ingangsselectie en Bluetooth-koppeling, plus alle fysieke ingangen op het achterpaneel. Naast de bedieningselementen op het voorpaneel, bevat de 4305P een Bluetooth-handafstandsbediening en kan deze worden bediend als onderdeel van een Google Home- of Apple Airplay-ecosysteem.

Bij gebruik met een draadloze verbinding tussen primair en secundair, levert de 4305P een audioresolutie tot 96 kHz. Bij tethering met de meegeleverde 2 m Digital Link-kabel kan de audioresolutie worden uitgebreid tot 192 kHz om de hoogst mogelijke prestaties uit de beschikbare inhoud te halen. Verder kan de 4305P MQA-audiobestanden renderen en is Roon Ready gecertificeerd.

Net als bij de grotere modellen in het Studio Monitor-assortiment, maakt de 4305P gebruik van gepatenteerde JBL-transducertechnologieën om opmerkelijke akoestische prestaties te bereiken die niet beschikbaar zijn bij traditionele ontwerpen. Een 2410H-2 1-inch compressiedriver is gekoppeld aan een High-Definition Imaging-hoorn voor kristalheldere hoge tonen en levensechte dynamische mogelijkheden. Een 5,25-inch gegoten frame, vezelcomposiet conuswoofer werkt in een basreflexconfiguratie met dubbele front-firing afgestemde poorten. Elk van de drivers wordt aangedreven door een interne klasse D-versterker die 25 Watt levert aan elke compressiedriver en 125 Watt aan elke woofer voor een totaal systeemvermogen van 300 Watt rms. Aangepaste afstemming zorgt voor een niveau van verfijning en nauwkeurigheid van de 4305P dat gewoon niet mogelijk is met een passieve luidspreker.

“De 4305P Studio Monitor heeft alles wat je nodig hebt voor een volledig op zichzelf staand, krachtig audiosysteem,” zegt Jim Garrett, Senior Director, Product Strategy and Planning, Harman Luxury Audio. “Het geluid dat we uit zo'n kleine behuizing kunnen halen, moet je gewoon horen om het te geloven.”

Om klanten in staat te stellen de geluidskwaliteit van hun 4305P Studio Monitor-systeem volledig te realiseren, voegt JBL een proefversie van 90 dagen toe van de streaming-audioservice Qobuz met hoge resolutie, samen met een samengestelde afspeellijst met nummers die de geweldige beschikbare audio benadrukken.

Als basis voor goed geluid is de behuizing van de 4305P gemaakt van 3⁄4-inch MDF met interne versteviging en heeft een afwerking van echt houtfineer in een keuze uit natuurlijk walnoot met een blauw rooster of zwart walnoot met een zwart rooster.

JBL 4305P Studio Monitor: prijs en leveringsinformatie

De JBL 4305P Studio Monitor is vanaf heden leverbaar. De consumenten adviesprijs voor de Benelux voor het jongste actieve systeem met een HDI-randje is 2.490 euro, walnoot of zwart.


EDITORS' CHOICE