Mark Levinson No.5909: draadloze over-ear hoofdtelefoon met ANC

Het Amerikaanse audiomerk Mark Levinson heeft zijn eerste hoofdtelefoon aangekondigd en het is meteen een draadloos model. De nieuwe hoofdtelefoon heet No.5909 en is volgens de persverklaring zowel bedoeld voor audiofielen als voor mensen die een makkelijke hoofdtelefoon voor onderweg willen hebben.

Mark Levinson No.5909: hoogwaardige draadloze hoofdtelefoon

Na in verschillende opnamestudio's te hebben gewerkt en o.a. basgitaar te hebben gespeeld voor jazzpianist Paul Bley, begon Mark Levinson met het produceren van hoogwaardige stereocomponenten. Zijn eerste product, de LNP-1, was een racksysteem met twee grote VU-meters en een krachtige operationele versterkermodule. In 1972 richtte hij Mark Levinson Audio Systems (MLAS, Ltd.) op in New Haven, Connecticut, VS. Tegenwoordig is het merk volledig eigendom van Harman Luxury Audio en dat is een volledige dochteronderneming van Samsung Electronics Co., Ltd.

Vandaag introduceert Mark Levinson een nieuwe draadloze Adaptive Active Noise Cancellation hoofdtelefoon. Dit is het eerste draagbare aanbod van het merk dat bekend staat om zijn premium audiosystemen voor thuis en in de auto. Met de toevoeging van de Mark Levinson No.5909 hoofdtelefoon kunnen veeleisende muziekliefhebbers hun luisterervaring van de woonkamer meenemen voor gebruik op andere plaatsen of onderweg.

Al bijna vijftig jaar staat Mark Levinson bekend om het stellen van de hoogste normen op het gebied van audioweergave en het aanmoedigen van de ontdekking van en waardering voor muziek zoals de artiest het uitvoerde. Dezelfde details en nuances die het referentiegeluid van Mark Levinson gedurende vijf decennia hebben voortgestuwd, waren de inspiratiebronnen bij het ontwerpen van de No.5909, waardoor muziekliefhebbers onderweg een nieuwe geluidslaag konden ontsluiten met de helderheid die het inspireerde.

De Mark Levinson No.5909 is de perfecte packable voor nieuwsgierige reizigers en audiofielen. Deze geavanceerde draadloze hoofdtelefoon blijft langer verbonden met entertainment met tot 34 uur afspeeltijd en 30 uur met Adaptive Active Noise Cancellation ingeschakeld.

Het ontwerp is gemaakt met luxe comfort in het achterhoofd. De hoofdtelefoon is gemaakt van eersteklas materialen, waaronder kerncomponenten van aluminium, een leren hoofdband en vervangbare leren oorkussens die jarenlang luistercomfort bieden. Elke hoofdtelefoon is uitgerust met een bijbehorende harde draagtas waarin ook de meegeleverde kabels en een vliegtuigadapter kunnen worden opgeborgen.

De No.5909 levert geluid van referentiekwaliteit via beryllium-gecoate drivers die een diameter hebben van veertig millimeter die vakkundig zijn afgestemd op de Harman Curve en zijn ontworpen door dezelfde geluidstechnici van wereldklasse achter de beroemde versterkers, draaitafels en streamingspelers van Mark Levinson.

Naast hoogwaardige audio zit de hoofdtelefoon boordevol functies die iedereen kan waarderen, waaronder bluetooth 5.1-technologie met LDAC, AAC en aptX, een array met vier microfoons met Smart Wind Adaption voor kristalheldere telefoongesprekken, Adaptive Active Noise Cancelling met drie modi voor eersteklas geluidsisolatie en Ambient Aware voor situationeel bewustzijn in de omgeving.

“De No.5909 is het eerste product van Mark Levinson dat is ontworpen voor de luxe, mobiele levensstijl. De combinatie van geluid van referentiekwaliteit, eersteklas functies, prachtig ontwerp, luxe constructie en comfort legt de lat hoger voor de categorie draadloze hoofdtelefoons,” aldus Jim Garrett, Senior Director, Product Strategy and Planning, Harman Luxury Audio.

Mark Levinson No.5909: technische eigenschappen 

  • Veertig millimeter driver met berylliumcoating, akoestisch geoptimaliseerd voor de Harman Curve
  • Bluetooth 5.1 met LDAC, AAC en aptX
  • Adaptieve actieve ruisonderdrukking met drie modi
  • Omgevingsbewuste modi voor situationele geluidsperceptie onderweg
  • Vier geïntegreerde microfoons met Smart Wind-aanpassing
  • Hoge kwaliteit lederen hoofdband en vervangbare lederen oorkussens
  • Geanodiseerd aluminium frame en metallic gelakte oorschelpen
  • Tot 34 uur batterijduur, 30 uur speeltijd met ANC
  • Tot 6 uur speeltijd na 15 minuten opladen
  • Bediening via Android- en iOS-app

 

Mark Levinson No.5909: prijs en leveringsinformatie

De Mark Levinson No.5909 hoofdtelefoon is vanaf heden verkrijgbaar in Pearl Black, Ice Pewter en Radiant Red. De adviesprijs is 1.099 euro..


EDITORS' CHOICE