NIEUWS

BonySound Jazz 2022: tweeweg luidspreker uit Spanje met drivers van Accuton

Sinan Kökbugur | 27 december 2021 | Fotografie Fabrikant

Het Spaanse BonySound heeft de Jazz 2022 aangekondigd, een vloerstaande tweeweg luidspreker met drivers van het Duitse Accuton aan boord. De kast is gemaakt van berkenmultiplex en er zijn meerdere stalen staven gemonteerd om de stijfheid van de kast te maximaliseren. Optioneel kan de koper kiezen voor diamanten tweeters.

BonySound Jazz 2022

BonySound is opgericht door Maximino Lopez en gevestigd in Spanje. Het bedrijf bouwt luidsprekers. Momenteel is het enige model in het portfolio de Jazz 2022, een vloerstaande tweeweg luidspreker. De Jazz 2022 heeft drivers van de Duitse driverbouwer Accuton aan boord. Optioneel kan de keramische tweeter worden vervangen door een diamanten tweeter.

De kast van de Jazz 2022 is gemaakt van berkenmultiplex met vezels in drie richtingen. De aan de binnenkant gemonteerde stalen staven verhogen de stijfheid en stabiliteit van de behuizing. De interne demping is gemaakt van natuurlijk geperst textiel en schapenwol die volgens de fabrikant muzikaliteit geven in de lagere middenzone en de menselijke stem laten stromen van emotie.

De middentoner heeft een keramische conus met een diameter van 173 millimeter. De tweeter heeft een diameter van 30 millimeter. De koper heeft de keuze tussen een tweeter met een keramische dome of een diamanten dome. Met een keramische dome loopt het frequentiebereik van 35 Hz tot 25 kHz. Een paartje Jazz 2022 kost dan 8.990 euro. Met de diamanten dome loopt het frequentiebereik door tot 33 kHz en dan gaat een paartje Jazz 2022 voor 13.550 euro over de toonbank. Dit zijn overigens Spaanse prijzen. De prijzen voor de Benelux zijn niet bekend. De gevoeligheid is 86 dB (1 Watt / 1 meter) ongeacht de driverbezetting. Het frequentiebereik is overigens opgegeven op niveau -6 dB. De cross-over vindt plaats op 2,5 kHz.

De Jazz 2022 meet 108 x 40 x 45 centimeter (H x B x D) en weegt 42 kilogram.

Meer weten? Kijk dan op de website van BonySound.


EDITORS' CHOICE