NIEUWSUltrasone

Ultrasone iSAR: de eerste draadloze ANC hoofdtelefoon van Ultrasone

De Duitse hoofdtelefoonbouwer Ultrasone AG presenteert zijn eerste draadloze model hoofdtelefoon. Het is een over-ear model genaamd iSAR en hij is voorzien van een geavanceerde Hybrid ANC voor ongestoord muziekgenot.

Ultrasone iSAR: gebaseerd op tientallen jaren ervaring

Het in Duitsland gevestigde Ultrasone AG is een technologiegedreven bedrijf dat niet met alle trends meewaait. Het bedrijf bouwt voornamelijk hoogwaardige hoofdtelefoons met allerlei zelfontwikkelde techniek aan boord en bleef tot voor kort ver van de markt van draadloze hoofdtelefoons. Tot voor kort, want onlangs heeft het bedrijf de iSAR gelanceerd, een draadloze ANC hoofdtelefoon die ook nog eens betaalbaar is. De fabrikant uit Duitsland benadrukt expliciet dat de nieuwe Ultrasone iSAR een oplossing is die is ontstaan vanuit meer dan dertig jaar passie en ervaring in de ontwikkeling en productie van hoofdtelefoons, en dat het project van de eerste draadloze ANC-hoofdtelefoon van Ultrasone AG geïmplementeerd is samen met sterke partners.

Ultrasone iSAR: driver met Ultrasone S-Logic-technologie

De nieuwe Ultrasone iSAR heeft ook een driver met de gepatenteerde Ultrasone S-Logic Technology. Deze bijzondere drivertechniek en opstelling legt immers de basis voor het onderscheid tussen hoofdtelefoons van Ultrasone en concurrenten. De Ultrasone S-Logic Technology zorgt er bijvoorbeeld voor dat een bijzonder brede, ruimtelijke presentatie wordt bereikt, vergelijkbaar met weergave via klassieke luidsprekersystemen. Bovendien zorgt het ervoor dat een rijk, gedetailleerd geluid wordt bereikt op aanzienlijk lagere niveaus dan bij conventionele ontwerpen, zodat langdurig gebruik in één stuk probleemloos mogelijk is en het gehoor van de gebruiker op lange termijn wordt gespaard.

De driver van de nieuwe Ultrasone iSAR heeft een diameter van 40 millimeter en een impedantie van 32 Ohm. Het uiteindelijk te behalen frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz wordt bepaald door het type signaaloverdracht.

Ultrasone iSAR: bluetooth met multipoint-technologie

De signalen worden via bluetooth verzonden, waarbij de nieuwe Ultrasone iSAR zogenaamde multipoint-technologie ondersteunt. Dit heeft als grote voordeel dat je de koptelefoon op ongeveer twee bronapparaten tegelijk kunt aansluiten, zoals een notebook en de smartphone. Als er een oproep binnenkomt op de smartphone terwijl je naar muziek van de notebook luistert, kun je naadloos overschakelen en het telefoongesprek voeren.

De Ultrasone iSAR heeft natuurlijk ingebouwde microfoons zodat hij als handsfree toestel gebruikt kan worden. Spraakassistenten op smartphones zijn ook direct beschikbaar. Zowel Google Assistant op Google Android of Apple Siri op Apple iOS worden ondersteund.

Ultrasone iSAR: hybride ANC met ambient-modus

De nieuwe Ultrasone iSAR heeft in totaal vier microfoons, die niet alleen een opmerkelijke spraakkwaliteit leveren, maar ook de basis vormen voor actieve ruisonderdrukking. De fabrikant belooft een demping van omgevingsgeluid met -40 dB, zodat ongestoord muziekgenot in elke omgeving gegarandeerd is.

Desgewenst kan de gebruiker bewust omgevingsgeluid doorlaten, bijvoorbeeld bij het rijden in het verkeer. Ultrasone AG noemt deze bedrijfsmodus Ambient Mode.

Ultrasone iSAR: lange batterijduur

De nieuwe Ultrasone iSAR is voorzien van een 900 mAh batterij, die een speelduur van maar liefst 35 uur moet bieden, waarbij deze informatie met maximaal volume is bepaald. De fabrikant specificeert de standby-tijd van 360 uur. Dit betekent dat je de nieuwe Ultrasone iSAR dagenlang kunt gebruiken zonder hem in de oplader te hoeven steken.

Opladen gaat via USB-C. De iSAR kan ook passief gebruikt worden met een 3,5 mm stereo mini-jack, dus ook passief te gebruiken.

Uiteraard kunnen alle relevante functies direct worden aangestuurd via de Ultrasone iSAR, met behulp van een aanraaksensorveld aan de buitenkant van de oorschelp. Afspelen en volume regelen is net zo eenvoudig en intuïtief als het beantwoorden of beëindigen van oproepen.

Ultrasone iSAR: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Ultrasone iSAR kan nu rechtstreeks vooraf worden besteld op de website van Ultrasone AG. De levering zal naar verwachting eind januari of begin februari 2022 gaan beginnen. De fabrikant geeft een adviesprijs op van 229 euro.


EDITORS' CHOICE