NIEUWSSony

Sony WH-XB910N: draadloze over-ear noise-cancelling hoofdtelefoon met Extra Bass

Sinan Kökbugur | 21 december 2021 | Fotografie Fabrikant | Sony

Het Japanse Sony lanceerde onlangs de WH-XB910N, een draadloze over-ear noise cancelling hoofdtelefoon. De nieuwe WH-XB910N maakt deel uit van de Extra Bass-serie van Sony. Dit betekent dat de hoofdtelefoon alle basfrequenties versterkt zonder in te leveren op de helderheid van vocalen. De Extra Bass sound creëert diepe bastonen en is ideaal voor liefhebbers van elektronische dansmuziek. Dit alles met behoud van een helder stemgeluid zodat het geluid natuurgetrouw blijft. De koper kan kiezen uit een zwarte of blauwe uitvoering.

Sony WH-XB910N: kristalheldere gesprekken en uitstekende geluidskwaliteit

“De WH-XB910N is uitgerust met Dual Noise Sensor-technologie. Dit biedt uitstekende noise cancelling onder alle omstandigheden. Stilstaan bij een bushalte, met de trein naar Maastricht of een vlucht naar Barcelona, deze hoofdtelefoon filtert automatisch ongewenste geluiden weg op iedere locatie,” aldus het Japanse Sony.

De WH-XB910N is uitgerust met de Precise Voice Pickup Technology. De twee ingebouwde microfoons combineren geavanceerde audiosignaalverwerking voor handsfree bellen en een helder stemgeluid tijdens telefoongesprekken. Dit model beschikt over microfoons met een krachtige dubbele geluidssensor voor uitmuntende noise cancelling. Met twee geluid-detecterende microfoons per oor – een feedforward- en één feedbackmicrofoon – wordt omgevingsgeluid opgevangen en geanalyseerd. Dit garandeert een zeer precieze noise cancelling. De voorkeursinstellingen kunnen eenvoudig geconfigureerd worden via de Sony Headphones Connect-app.

De WH-XB910N gebruikt DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) om muziektracks te upscalen naar de oorspronkelijke geluidskwaliteit, levensechter dan de originele opname.

De WH-XB910N is ontwikkeld om een zo hoog mogelijke conform te bieden, perfecte geluidskwaliteit te garanderen en stijlvol voor de dag te komen. Via Bluetooth 4.2 aptX technologie en NFC is de headphone eenvoudig draadloos te verbinden. Tevens is in een stereo-jackaansluiting voorzien en levert Sony een audiokabel mee.

Naast een prettige autonomie en een batterijlevensduur tot 30 uur draadloos, heeft de WH-XB910N een Quick Charging-functie. Deze functionaliteit garandeert ruim 4.5 uur muziek luisteren na slechts 10 minuten opladen. Dankzij het opvouwbare design en de hardcase hoes kan de WH-XB910N eenvoudig overal mee naartoe. Dit over-ear model wordt over de oorschelpen gedragen en blijft daardoor goed zitten.

Sony WH-XB910N: opladen en bediening

De WH-XB910N beschikt ook over Sony’s populaire Multipoint-connectie, die ervoor zorgt dat de koptelefoon gelijktijdig met twee Bluetooth-apparaten gekoppeld kan worden. Wanneer de telefoon gaat, weet de hoofdtelefoon welk apparaat overgaat en wordt de gebruiker er automatisch mee verbonden. Apparatuur schakelen met een druk op de knop. Eenvoudiger wordt het niet, aldus Sony.

De WH-XB910N is eenvoudig te bedienen met de vingertoppen. Met een simpele vingerbeweging over de rechteroordop kan de muziek worden afgespeeld en gestopt. Ook kan een nummer worden overgeslagen en het volume geregeld worden. Zet de muziek uit om te horen wat er in de omgeving gebeurt, door een vinger op de linkeroorschelp te leggen. Het volume wordt dan direct teruggedraaid en laat de omgevingsgeluiden binnen. Zo kan er snel overgeschakeld worden naar een gesprek zonder de hoofdtelefoon af te zetten.

Verder is de hoofdtelefoon compatibel met Google Assistant. Via deze assistent kan via spraakcommando’s een smartphone of tablet aangestuurd worden. Om de WH-XB910N aan te sturen is de Sony de Headphones Connect-app beschikbaar voor Android en IOS. Via deze app zijn de Clear Bass, Surround (VPT) en Sound Position Control audiofuncties naar wens instelbaar.

Sony WH-XB910N: een hele dag lang muziek en draagcomfort

De WH-XB910N is uitgerust met zachte, ovale oorschelpen gemaakt van comfortabel kunstleer en het urethaan materieel, gecombineerd met een optimale oordopstructuur en -afmetingen die hem een uitzonderlijk draagcomfort verlenen. De oorschelpen van de WH-XB910N kunnen naar binnen draaien, zodat ze keurig passen in de compacte en duurzame case. Een audiokabel wordt meegeleverd. Zo is het eenvoudig om ook bekabeld te luisteren.

De WH-XB910N is uitgerust met van Google Fast Pair-functie. Hierdoor is koppelen met een Android-toestel een fluitje van een cent. Daarnaast beschikt dit model over Swift Pair en Bluetooth om snel te verbinden met een Windows 10 computer.

De WH-XB910N is tevens geschikt voor het weergeven van 360 Reality Audio. Deze codeertechnologie garandeert een driedimensionale muziekbelevenis die luisteraars het gevoel geeft dat het geluid vanuit alle richtingen komt. Deze ervaring wordt mogelijk gemaakt door de object-based spatial audio technologie van Sony. 360 Reality Audio is beschikbaar via bijvoorbeeld een smartphone of tablet (Android & IOS) met een app van een deelnemende streamingdienst.

Sony WH-XB910N: verpakking zonder plastic

Ten slotte, het verpakkingsmateriaal van de WH-XB910N bevat geen plastic en is ontworpen volgens de maatschappelijk verantwoorde ‘Made to be remade’-filosofie. Om minder afval te produceren is 99% van de papieren verpakking (afgezien van de labels) gemaakt van gerecycled en duurzaam ‘Original Blended Material’ dat speciaal voor Sony is ontwikkeld.

‘Original Blended Material’ bestaat uit een unieke combinatie van bamboe, suikerrietvezels en gerecycled papier. Dit materiaal is zowel sterk als duurzaam en is inzetbaar voor een breed scala aan toepassingen. Het bijzondere van dit materiaal is dat het volledig kan worden gerecycled zonder te sorteren. Sony zal dit materiaal ook gebruiken voor de verpakkingen van toekomstige producten.

Sony WH-XB910N: prijs en leveringsinformatie

De WH-XB910N is verkrijgbaar in de Benelux in de kleuren zwart en blauw voor 200 euro.


EDITORS' CHOICE