NIEUWSVeddan

Veddan Atom: rondstralende luidspreker die holografisch geluidsbeeld brengt

Deze week heeft de Nederlandse luidsprekerbouwer Veddan gevestigd in Doetinchem tijdens een muzikale avond in het eigen Experience Center de Atom, de nieuwste luidspreker van het bedrijf, voor het eerst getoond aan de pers. Met de Atom speaker brengt Veddan de gepatenteerde Ultra Fast Membrane (UFM) -technologie naar woonkamer formaat. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat geluid rondom wordt uitgestraald, waardoor je als luisteraar een echt ‘live-gevoel’ krijgt.

Veddan Atom: rondstralende luidspreker

Twee jaar na de succesvolle lancering van vlaggenschipmodel Origin, is het Veddan gelukt om hun indrukwekkende technologie in een veel compacter formaat te verpakken. Het resultaat is het model Atom. Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar hoogwaardig geluid heeft Veddan de Atom uitgerust met maar liefst vijf drivers. Twee 7-inch woofers zorgen voor een krachtige, diepe bass. Voor de midden- en hoge frequenties maakt Veddan gebruik van haar eigen UFM-drivers. Dit type driver combineert volgens Veddan de druk van een dynamische speaker met de transparantie en snelheid van een magnetostaat. Dit alles wordt aangestuurd door een 1.050 Watt versterker per luidspreker. Veddan geeft een frequentiebereik op van 28 Hz tot 24 kHz (-3 dB).

De Atom speakers zijn met ieder gewenste bron te koppelen. Veddan heeft er, net als bij de Origin, voor gekozen de speakers uit te rusten met WiSA. Dit draadloze alternatief biedt een groot gebruiksgemak zonder in te leveren op de kwaliteit. Gebruikers kunnen hierdoor hun content streamen en het volume bedienen vanaf ieder apparaat. Koppel de Atoms aan je andere apparaten en creëer zo je eigen home cinema met het hologra?sche geluidsbeeld dat de luidsprekers leveren.

Veddan Atom: technische eigenschappen 

  • All-in-one systeem - De Atom is een volledig actieve, full-range luidspreker. Dat wil zeggen dat je geen extra versterker of subwoofer meer nodig hebt.
  • Strak design volledig naar wens van de klant - De Atom heeft een modern design gekregen dat in vrijwel ieder interieur te plaatsen is. Naast de standaardkleuren wit- en zwart, kan de klant optioneel zelf afwerking en kleuren kiezen. The sky is the limit!
  • Kies uw favoriete verbinding- Al uw favoriete muziekdiensten en bronnen zowel bedraad als draadloos afspelen.
  • Onvoorstelbaar (holografisch) geluid - dankzij Veddan’s gepatenteerde UFM-technologie ervaar je als luisteraar een holografisch geluidsbeeld waarin geen enkel detail verloren gaat.

De Atom is vanaf begin 2022 verkrijgbaar bij geselecteerde Veddan dealers voor 9.995 euro per stuk, die ook Solo in te zetten is. De setprijs is 19.990 euro, dus er geldt een korting voor wie in stereo aanschaft. Vanaf heden staan ze in Veddan’s Experience Center in Doetinchem klaar om te spelen. Meer weten of een afspraak maken voor een luistersessie? Bezoek dan de website van Veddan.

MERK

EDITORS' CHOICE