NIEUWSAudio Physic

Audio Physic Spark: drieweg monitorluidspreker

De in de Duitse plaats Brilon gevestigde luidsprekerbouwer Audio Physic bouwt voornamelijk vloerstaande modellen, maar het bedrijf heeft ook enkele monitormodellen. Het drieweg monitormodel Spark is herzien en “met een uitzonderlijk dynamisch geluid en een indrukwekkende, bijna tastbare ruimtelijke diepte en breedte, zet Audio Physic met de nieuwe Spark nieuwe normen voor compacte drieweg luidsprekers,” aldus de Duitse fabrikant.

Audio Physic Spark

Met zijn elegante, minimalistische en geluidsgeoptimaliseerde ontwerp overbrugt de Spark van Audio Physic de kloof tussen monitormodellen vloerstaande luidsprekers, en biedt hij enorme vrijheid bij het plaatsen zonder afbreuk te doen aan superieure akoestische prestaties. Het resultaat is volgens de fabrikant een fascinerende luisterervaring, zelfs in de meest veeleisende kamers.

De nieuwe Spark wordt geleverd met de Audio Physic PowerTrain-technologie die bekend is van het topmodel Cardeas. Een essentieel onderdeel van deze technologie is de unieke HHCM SL middentoner, die geheel zonder centrerende spin werkt en de kinetische energie op een krachtige en efficiënte manier overdraagt, zonder het minste teken van luistermoeheid. De Spark bereikt een resolutie die voorheen onbekend was voor luidsprekers in zijn categorie. De Spark beschikt ook over een innovatief woofersysteem met Audio Physic's Dual Surround-technologie.

Bovendien neemt de nieuwe Spark andere belangrijke innovaties van de Cardeas over: naast de nieuwe middentoner overtuigt de nieuwe editie van het icoon met de beproefde multi-sandwich-behuizingstechnologie, een hightech honingraatconstructie in de kast, condensatoren met koperschuimcontact in de tweeterfilter / tweetertak en natuurlijk uitstekend verwerkte materialen van de terminal tot het chassis.

De nieuwe optioneel te verkrijgen Sherpa M speakerstandaard biedt de Spark niet alleen een perfecte ondersteuning, maar ontkoppelt de Spark ook van de grond dankzij de speciaal daarvoor ontwikkelde VCF-voetjes. De Sherpa M luidsprekerstandaard is ideaal voor alle plank- en monitorluidsprekers tot een gewicht van 20 kilogram.

De afmetingen van de Spark zijn 483 x 202 x 371 millimeter (H x B x D) en hij weegt 18 kilogram. De impedantie is vier Ohm. Het frequentiebereik loopt van 40 Hz tot 40 kHz.

De Spark gaat voor een prijs van 5.990 euro per paar over de toonbank in de standaardkleuren zwart of wit. Andere kleuren wisselen voor 6.390 euro per paar van eigenaar.


EDITORS' CHOICE