NIEUWSLG

LG onthult Dolby Atmos en DTS:X soundbar S95QR

Sinan Kökbugur | 17 december 2021 | Fotografie Fabrikant | LG

Het Zuid-Koreaanse LG heeft officieel zijn nieuwste premium soundbar model S95QR geïntroduceerd voorafgaand aan CES 2022. Het nieuwe apparaat heeft naar eigen zeggen een stijlvol ontwerp en biedt eersteklas prestaties met nauwkeurig geluid voor thuisbioscoop, muziek en gaming. Een subwoofer wordt meegeleverd. Prijs en leveringsinformatie moet nog bekend worden gemaakt.

LG S95QR: soundbar met subwoofer en achterluidsprekers

De LG Soundbar S95QR heeft een totaal versterkervermogen van 810 Watt aan boord en 9.1.5 kanalen puur surround-geluid. In totaal zijn vijf naar boven gerichte luidsprekers in het pakket geplaatst, waarvan drie in de soundbar. In de twee meegeleverde achterluidsprekers is ook een naar boven gerichte driver geplaatst. Het hele systeem kan overweg met Dolby Atmos- en DTS:X-content voor een meeslepende ervaring. Bovendien is het voorzien van IMAX Enhanced, waardoor gebruikers kunnen genieten van 3D-audio bij het bekijken van daarvoor geschikte inhoud.

De LG S95QR is voorzien van nieuwe luidsprekerdrivers en een subwoofer. De grotere woofer levert eersteklas geluidskwaliteit met diepe, resonerende bas. Dit LG Soundbar 2022-model heeft geüpgradede draadloze luidsprekers waardoor zes kanalen kunnen worden ingesteld. Hiermee kunnen vier voor-/zij-drivers twee up-firing drivers begeleiden.

De achterste luidsprekers van de LG Soundbar zijn ontworpen om het geluid gelijkmatig te verdelen over een brede ruimte van 135 graden, waardoor gebruikers meer flexibiliteit worden geboden als het gaat om luidsprekerplaatsing, zelfs in kleinere kamers.

De LG S95QR soundbar wordt geleverd met een gevoeliger ontvanger waardoor er meer afstand mogelijk is tussen de soundbar en bijbehorende subwoofer en achterspeakers. Dankzij een stabielere draadloze verbinding minimaliseert de soundbar vertragingen en levert hij vervormingsvrij luisteren.

Bovendien maakt het gebruik van Meridian Audio's Horizon-technologie in de muziekmodus, zodat de soundbar tweekanaals audio kan upmixen naar 7.1-kanalen voor een realistischer akoestisch surroundgeluid. De LG Soundbar S95QR heeft een variabele verversingssnelheid (VRR) en een automatische lage latentiemodus (ALLM), waardoor hij perfect is voor gamers en muziekliefhebbers. Het is ook compatibel met hoogwaardige muziekstreamingservices.

Ondersteuning voor Google Assistant, Amazon Alexa en andere AI-assistenten is ingebouwd. Via slimme apparaten kunnen gebruikers het streamen van muziek bedienen, het volume aanpassen of de geluidsmodi eenvoudig met spraak wijzigen. Met de LG WOWCAST Wi-Fi Audio-dongle kunnen luisteraars genieten van verliesvrije meerkanaalsaudio zonder het gedoe van een lelijke kabel naar de tv.

De LG S95QR-soundbar maakt gebruik van de geavanceerde AI Sound Pro-functie van de tv om inhoud helderder te laten klinken. Eigenaren van LG TV's kunnen één afstandsbediening gebruiken om zowel de tv als de Soundbar te bedienen. De AI Room Calibration past zich aan aan de geluidsuitvoer naar een bepaalde ruimte door de afmetingen van de kamer te analyseren en nauwkeurigere laagfrequente audio te bieden die is gekalibreerd voor maximale nauwkeurigheid.

De LG Soundbar S95QR wordt vanaf 4 januari a.s. tentoongesteld op CESS 2022 (LG's Virtual CES-stand). Prijs en leveringsinformatie moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE