NIEUWS

Campfire Audio Saber: in-ear hoofdtelefoon met dubbele dynamische drivers

De Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer Campfire Audio heeft het in-ear model Saber aangekondigd. De Saber komt in een gelimiteerde oplage van 1.000 exemplaren en het is het eerste model met dubbele dynamische drivers en duurzame Damascus-stalen styling en behuizing van ABS.

Campfire Audio Saber: in-ear hoofdtelefoon

De Campfire Audio Saber is een speciaal model hybride in-ear monitors (IEM's) met hun robuuste ABS-behuizing voorzien van een duurzaam Damascus-stalen deksel. De Saber is de eerste hoofdtelefoon van Campfire Audio met de nieuwe Dual DD-configuratie van dynamische drivers, hetgeen volgens de fabrikant resulteert in een levendig geluidsprofiel met een rijk laag, gedetailleerd middenbereik en heldere, expressieve hoge tonen.

“Onze benadering bij het ontwerpen van Saber was om onze klanten een uniek en mooi paar oortelefoons te geven die ook de beste kwaliteiten van onze dynamische drivers zouden laten horen,” zo zegt Caleb Rosenau, Vice President van Campfire Audio.  “Het is een nieuwe kijk op hybride ontwerp voor Campfire Audio en een opwindende luisterervaring voor iedereen die van muziek houdt.”

De kern van de Saber wordt gevormd door de op elkaar afgestemde set D6- en D8-dynamische drivers, die in combinatie met de 3D-geprinte akoestische kamer van Campfire het unieke geluidsprofiel geven. De D6 driver is voorzien van een stijf titanium/polymeer diafragma voor warme middentonen, terwijl het hybride beryllium/polymeer ontwerp van de D8 de bas strak en vol low-end impact houdt. Een balanced armature driver rondt het trio af om hoogwaardige helderheid en detail te bieden.

Alle drie de drivers zijn ondergebracht in een lichte, ergonomische, matzwarte ABS-behuizing met een machinaal bewerkte Damascus-stalen deksel voor een onderscheidende en duurzame oortelefoon die een leven lang meegaat. De Sabre wordt ook geleverd met Campfire's puur koperen kabels en een bijpassende canvas draagtas.

Campfire Audio Saber: technische kenmerken en specificaties

 • Bewerkt Damascus-stalen deksel
 • Matzwarte ABS-behuizing
 • Enkele gebalanceerde armatuurdriver (hoge tonen)
 • D6 – 6 mm titanium/polymeermembraan dynamische driver
 • D8 - 8 mm hybride beryllium/polymeermembraan dynamische driver
 • Enkele balanced armature driver (hoge tonen)
 • Aangepaste beryllium / koperen MMCX-verbindingen
 • Uitloop van gepolijst roestvrij staal
 • Frequentierespons: 5 Hz tot 19 kHz
 • Gevoeligheid: 94 dB SPL bij 1 kHz (25,4 mVolt rms)
 • Impedantie: 8,2 Ohm @ 1 kHz

 

Campfire Audio Saber: prijs en leveringsinformatie

De Campfire Audio Saber Earphones zijn nu verkrijgbaar voor 449 dollar op campfireaudio.com in een gelimiteerde oplage van 1.000 stuks. We weten niet of ze ook rechtstreeks in de Benelux verkrijgbaar zullen zijn. Een belangstellende in de Benelux moet natuurlijk rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerrechten en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE