NIEUWS

Cleer Audio Alpha: draadloze adaptieve hoofdtelefoon met ANC

De Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer Cleer Audio heeft de Alpha aangekondigd. De Alpha is volgens de in San Diego gevestigde fabrikant onderdeel van de volgende generatie draadloze intelligente adaptieve hoofdtelefoons met Active Noise Cancelling (ANC). De Alpha is volgens de makers als geen andere hoofdtelefoon met zijn theaterachtige geluidsprestaties met Dirac Virtuo ruimtelijke audiotechnologie.

Cleer Audio Alpha: draadloze over-ear hoofdtelefoon

De nieuwe Alpha van het in 2021 opgerichte Cleer Audio is in de kern een draadloze, intelligente ruisonderdrukkende hoofdtelefoon die volgens de fabrikant zorgt voor een revolutie in muziekplezier onderweg met ruimtelijke audio en toonaangevende Adaptive Active Noise Cancellation. Met Cleer's gepatenteerde bekroonde veertig millimeter Ironless Driver, Bluetooth 5.1-verbinding, Qualcomm's cVc 2-mic-oplossing en 35 uur afspelen in ANC-modus, levert de Alpha de beste draadloze audiokwaliteit.

Tijdens het dagelijkse uitje verbeteren Alpha's adaptieve ruisonderdrukkingsfunctie en verbeterde oorkussens met een verkoelende functie het draagcomfort van de gebruikers. Patrick Huang, President en CEO bij Cleer Audio, verklaart: “De ALPHA is als geen andere hoofdtelefoon met zijn ruimtelijke, meeslepende audio, adaptieve ANC en Cleer+ App-aanpassing. Het is een briljante hoofdtelefoon als geen ander.”

Cleer Audio Alpha: Adaptive Active Noise Cancellation (AANC)

Adaptive ANC wijzigt zelf automatisch de niveaus van ruisonderdrukking, detecteert veranderingen in de frequentie van het geluid dat bij de luisteraar binnenkomt en past zich in realtime aan voor de best mogelijke prestaties. Terwijl anderen hun variaties op deze functie aanbieden, richt Cleer zich op eenvoud in uitvoering terwijl de technologie wordt geoptimaliseerd door een 24-bits, low-power stereo CODEC te introduceren op basis van een één-bits delta-sigma-modulatie om een adaptieve benadering van ruisonderdrukking te ondersteunen. Het richt zich op het aanpakken van behoeften in verschillende luisteromgevingen, met behoud van een open en kristalheldere audioprestaties.

Cleer Audio Alpha: Dirac Virtuo

Dirac's gepatenteerde algoritmen leveren een meeslepende geluidservaring zonder ingewikkelde en dure hardware aanpassingen. Optimale en meeslepende audio zonder dat specifiek gecodeerde 3D-formaten nodig zijn. Dirac aan boord biedt een snellere, gemakkelijkere en kostenefficiëntere weg naar perfect kenmerkend geluid. Dirac’s afstemmingssysteem en technologie leveren ongelooflijke prestaties met lagere lage tonen, hogere hoge tonen en een middenbereik dat zo dik is dat je het kunt voelen. Dit is zeer nauwkeurige en transparante ruimtelijke audio.

Cleer Audio Alpha: Cleer+-app, gebruikersinterface

Geavanceerde eenvoud werd toegepast op de interface met minder knoppen, veeg-/aanraakbediening en ingebouwde slimme assistenten. Met veegbediening en de Cleer+-app hebben consumenten extra manieren om hun ervaring te controleren en te optimaliseren. Met de Cleer+-app konden onze ontwerpers het aantal knoppen verminderen, waardoor een rommelig knoppencluster werd geëlimineerd dat leidde tot foutief indrukken van knoppen. Met de app kunnen gebruikers ook de prestaties van de hoofdtelefoon optimaliseren voor zowel geluids- als ruisonderdrukkingsfuncties.

Cleer Audio Alpha: toonaangevende batterijduur met snellaadfunctie

Ingenieurs concentreerden zich op chipsets met een laag stroomverbruik en softwarebeheer om de levensduur van de lithium-polymeerbatterij te verlengen tot 35 uur afspelen terwijl de ruisonderdrukkingsfunctie is geactiveerd. Voor als de consument een beetje extra batterij nodig heeft om muziekluisterend op zijn bestemming te komen, heeft Cleer Audio een functie voor snel opladen toegevoegd die de batterij met 4,5 uur aanvult met een snelle oplaadtijd van 10 minuten bij gebruik van de USB-C-oplaadpoort. Deze langere levensduur van de batterij zorgt ervoor dat de gebruiker tijdens zijn reis niet met een lege accu komt te zitten.

Cleer Audio Alpha: prijs en leveringsinformatie

De Alpha wordt uitgegeven in de kleuren Midnight Blue en Stone. We weten niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen en ook moet de prijs voor de Benelux nog bekend worden gemaakt.EDITORS' CHOICE