NIEUWSEstelon

Estelon Extreme Mk II: manshoge vlaggenschip luidspreker

De in Estland gevestigde luidsprekerbouwer Estelon heeft de Extreme Mk II vlaggenschipluidspreker gelanceerd. Na het updaten van de Estelon classics-serie naar Mk II en de lancering van een beperkte jubileumeditie van het Forza-model, heeft Estelon nu zijn meest luxueuze high-end luidspreker verfijnd met een aanzienlijk aantal verbeteringen in dezelfde kenmerkende vorm. En wat kost deze prachtige luidspreker? Dit is de categorie “wie moet vragen naar de prijs, kan het niet betalen.”

 Estelon Extreme Mk II: zware en grote maar verfijnde luidspreker

De Estelon Extreme Mk II bevat volgens de fabrikant alles wat Alfred Vassilkov (Estelon's hoofdontwerper en medeoprichter) heeft geleerd in 35 jaar. Het unieke ontwerp met twee modules van de meer dan twee meter hoge luidspreker stelt de gebruiker in staat om zowel de hoogte van het bovenste gedeelte als de diepte van de tweeter aan te passen om optimale prestaties in elke kamer te bereiken. Bovendien isoleert het de bovenste drivers van de trillingen die door de woofers worden gecreëerd.

Estelon Extreme Mk II: tweekleurige afwerkingen

De nieuwe Estelon Extreme Mk II wordt aangeboden in vier nieuwe tweekleurige ultra-premium hoogglansafwerkingen genaamd Midnight Opera, Bronze Royale, Lunar Eclipse en Nordic Emerald. De vorm van de kast en het gepatenteerde composietmateriaal op marmerbasis bieden de ideale setting voor de componenten van de luidsprekers. De vorm zorgt voor de unieke visuele esthetiek waar Estelon bekend om staat, maar het ontbreken van parallelle wanden helpt ook ongewenste resonanties te voorkomen.

De luidsprekers wegen 250 kilogram per stuk en zijn 82 centimeter breed en 69 centimeter diep. De hoogte kan worden gevarieerd tussen 177 en 207 centimeter. De nominale impedantie is drie Ohm

Estelon Extreme Mk II: drivers van Accuton

De Estelon Extreme Mk II is een passief vierweg basreflex systeem. In totaal zijn vijf drivers geplaatst: twee woofers en een mid-woofer met een aluminium conus met een diameter van 250 millimeter, een keramische middentoner van 168 millimeter en een diamant tweeter van 25 millimeter. Alle drivers zijn afkomstig van de Duitse driverbouwer Accuton en bevatten de CELL technologie van de fabrikant.

De nieuwe Accuton-tweeter met diamantmembraan van 25 mm kan geluiden tot 60 kHz reproduceren met, zo wordt beweerd, geen vervormingen in het menselijk gehoorbereik. Bovendien bevat de nieuwe Extreme Mk II een verbeterd cross-overfilter dat nieuwe en verbeterde spoelen, condensatoren en weerstanden integreert, allemaal gebruikmakend van Estelon's nieuwe eigen directe verbindingstechnieken. De interne bedrading van de luidsprekers is gemaakt van hoogwaardige Kubala-Sosna puur koperen bekabeling.

Estelon Extreme Mk II: nieuwe verpakking

Dankzij het nieuw ontworpen verpakkingssysteem kan de Extreme Mk II volledig geassembleerd worden verzonden, hetgeen het installatieproces ondanks het gewicht van 250 kilogram per luidspreker zeer eenvoudig zou moeten maken. De bewegingssystemen van de nieuwe Extreme Mk II zijn helemaal opnieuw ontworpen en opgebouwd uit nauwkeurig gefreesde en 3D-geprinte componenten en maken draadloze controle van de aanpassingen mogelijk.

Estelon Extreme Mk II: prijs en leveringsinformatie

De adviesprijs voor een paar Estelon Extreme MK II’s is 198.000 euro. Een eventuele limited edition kost 205.000 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van Estelon.


MERK

EDITORS' CHOICE