NIEUWSLoewe

Loewe Klang mr-serie: multiroom streaming luidsprekers in een elegant design

Het Duitse Loewe heeft een nieuwe productlijn van multiroom streaming luidsprekers gelanceerd. De nieuwe Klang mr-serie heeft drie leden genaamd Klang mr1, Klang mr3 en Klang mr5. De verschillen zitten vooral in het formaat van de behuizing en de drivers. De bediening is voor alledrie modellen hetzelfde en de luidsprekers kunnen met elkaar worden gecombineerd.

Loewe Klang mr1, Klang mr3 en Klang mr5

De nieuwe luidsprekers zouden volgens het door Loewe uitgebrachte persbericht niet alleen moeten overtuigen met “eersteklas geluid”, maar ook met hun elegante design. Alle modellen in de serie zijn gebaseerd op het DTS Play-Fi-platform. Voorts worden Apple AirPlay 2 en Google Chromecast/Home ondersteund. Er kunnen maximaal 32 luidsprekers in een netwerk worden gebruikt – maximaal 16 in één zone – en er kunnen in totaalvier zones per netwerk worden gedefinieerd. Streamen is mogelijk via LAN, WLAN en Bluetooth.

De drie modellen in de Klang mr productlijn verschillen vooral in grootte, driveruitrusting en muziekprestaties. Terwijl de kleinste Loewe Klang mr1 ongeveer 15 centimeter hoog is en een totaal muziekvermogen van 30 Watt heeft, heeft de grote mr5 een hoogte van 40 centimeter en een muziekvermogen van 180 Watt.

Het uiterlijk is opvallend te noemen. De driehoekige taps naar boven toe lopende vorm is bedekt met akoestische stof. Aan de bovenkant bevindt zich een echt glazen aanraakpaneel voor bediening. De aansluitingen voor stroom en eventueel LAN bevinden zich aan de onderzijde zodat de kabels zo goed mogelijk weggewerkt kunnen worden.

Loewe Klang mr1, Klang mr3 en Klang mr5: prijsinformatie

Loewe Klang mr1: 329 euro
Loewe Klang mr3: 579 euro
Loewe Klang mr5: 679 euro


MERK

EDITORS' CHOICE