NIEUWSMSB

MSB Technology kondigt mono eindversterker M205 aan

Het Amerikaanse audiobedrijf MSB Technology heeft een nieuwe eindversterker aangekondigd genaamd M205. De nieuwe M205 is een mono versterker die ruim 200 Watt aan acht Ohm kan leveren het dubbele aan vier Ohm. De ingangstrap werkt in klasse A, de eindtrap in klasse AB. De koper kan kiezen tussen een aluminiumkleurige en zwarte uitvoering.

MSB Technology M205: mono eindversterker

MSB Technology had al de stereo eindversterker S202. Naar eigen zeggen is monomodel M205 afgeleid van stereomodel S202. De prestaties van de S202 zijn in de nieuwe M205 verder verfijnd met een verbeterde ingangstrap, terwijl de voedingstransformatoren en condensatoren zijn verdubbeld. De afmetingen zijn hetzelfde gebleven. Nou ja, niet helemaal natuurlijk want van de M205 zijn twee exemplaren nodig voor stereogeluid.

Het chassis van de M205 is uit enorme stukken aluminium CNC-gefreesd in de fabriek van het in Californië gevestigde bedrijf. Volgens opgave van de fabrikant biedt dit ontwerp een zeer groot koeloppervlak. Bovendien verdelen high-power heatpipes de warmte gelijkmatig voor optimale thermische en elektrische prestaties. Met twee enorme, op maat gemaakte low-noise high-current ringkerntransformatoren die de basis vormen van een krachtige voeding, belooft de M205 200 Watt aan acht Ohm en ongeveer het dubbele aan vier Ohm om aldus een transparante, holografische luisterervaring te bieden.

De M205 heeft volgens de makers een S/R-verhouding die groter is dan 130 dB over een frequentiebereik van 20 Hz tot 22 kHz. De uitgangsimpedantie is 0,01 Ohm en dat levert bij een luidsprekerimpedantie van acht Ohm een dempingfactor op van 800. Op niveau ± 0,03 dB is het frequentiebereik 20 Hz tot 20 kHz.

Muzieksignaal komt binnen via een enkele XLR-ingang. Een cinch-ingang is niet aawezig. De dubbele uitgangen van de M205 maken hem ideaal voor een bi-amped systeem. Bovendien maken meerdere aardingen EMI-reductiestrategieën mogelijk, inclusief afgeschermde kabels en systeemsteraardingen.

Ten slotte, huidige eigenaren van de S202 Stereo Amplifier zijn welkom om hun units op te sturen om te upgraden naar een M205 Mono Amplifier set. Wie daar belamgstelling voor heer moet met een plaatselijke dealer overleggen om deze upgrade-optie uit te laten voeren.

MSB Technology M205: prijs en leveringsinformatie

De MSB M205 is verkrijgbaar in matzilver of matzwart geanodiseerde afwerking. De adviesprijs voor de M205 is 68.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE