NIEUWSM&K Sound

M&K Sound lanceert X+ serie van THX gecertificeerde subwoofers

Het Deense audiobedrijf M&K Sound introduceert drie nieuwe X+ subwoofers. De nieuwe X10+, X12+ en X15+ zijn THX-gecertificeerd en beschikken over de kenmerkende push-pull driverconfiguratie van M&K Sound. Het 15 inch model X15+ is de eerste die het THX Dominus stempel draagt. De levering zal in de loop van januari 2022 gaan beginnen.

M&K Sound X+ serie subwoofers: THX gecertificeerd

Het technische team van M&K Sound heeft tal van upgrades toegevoegd aan de originele X-serie, waaronder een aanzienlijke verhoging van de continu- en piekbelasting om schonere prestaties mogelijk te maken ten opzichte van de voormalige X10- en X12-modellen. De nieuwe subwoofers hebben gloednieuwe in Denemarken ontworpen en gebouwde ICE Class D eindversterkers.

De drivers hebben 30 procent grotere spreekspoelen en magneten (X12+ en X10+). Verder zijn er nieuwe wooferconussen van koolstofvezel ontwikkeld voor alle modellen met ultrahoge sterkte en stijfheid om het extra vermogen en de uitslag van de nieuwe X+-serie te accommoderen. M&K Sound's gepatenteerde CNC-gefreesde geëxtrudeerde aluminium Distortion Killer Shorting Rings zijn ook inbegrepen.

De dubbele 10-inch driver X10+ met THX Certified Select, de dubbele 12-inch driver X12+ met THX Certified Ultra en de dubbele 15-inch driver X15+ met THX Certified Dominus, zorgen ervoor dat film- en muziekliefhebbers bioscoopgeluid kunnen bereiken van referentieniveaus in hun thuisbioscoop of woonkamer.

M&K Sound X+ serie: push-pull subwoofer

M&K Sound's push-pull subwoofer-architectuur en 'reversed double driver' niet-isobare configuratie betekent dat beide drivers in de kast 'blootgesteld' zijn aan kamerlucht. Bijgevolg, en net als in de voorgaande de X-serie, zijn de modellen uit de X+-serie in feite twee subwoofers in één kast, hetgeen een verdere vermindering van vervorming mogelijk maakt. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door één geïnverteerde driver zodat volledig symmetrische golfvormen worden geproduceerd.

M&K Sound X+ serie: behuizing en constructie

De X15+, X12+ en X10+ zijn allemaal voorzien van een volledige 25 mm MDF-constructie en versteviging om paneeltrillingen of kastresonanties te elimineren, en verhoogde ventilatie aan de onderkant van de woofers vermindert vervorming als gevolg van luchtturbulentie. Deze gefreesde holtes fungeren ook als handige draaggrepen voor een efficiënte installatie.

Cosmetische make-overs voor de X+-serie zijn onder meer verzonken gemonteerde frontschotten en onzichtbare magnetische grille-bevestigingsmechanismen. De nieuwe subwoofers, die harmoniëren met het gedurfde maar Scandi-coole uiterlijk van de M&K S150- en S300-luidsprekers, bieden strakkere lijnen en meer discrete gebogen randen als aanvulling op woonruimtes of speciale thuisbioscoopruimtes.

M&K Sound X+ serie: prijzen en leveringsinformatie

De X+-serie zal in januari 2022 verkrijgbaar zijn bij geautoriseerde M&K Sound-dealers. Prijzen voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE