NIEUWS

MiniDSP Flex: kleine flexibele audioprocessor met DSP en (optioneel) Dirac Live

Sinan Kökbugur | 03 december 2021 | Fotografie Fabrikant

Audiobedrijf MiniDSP heeft de miniDSP Flex aangekondigd, een klein maar naar eigen zeggen krachtig apparaatje met een 400 MHz Sharc DSP audioprocessor aan boord. De miniDSP Flex is volgens de fabrikant een toolbox voor subwoofer of meerweg luidsprekertuning en optioneel kan door aanschaf van een licentie voor Dirac Live ruimtecorrectie worden toegevoegd. Naar verwachting start de levering van de miniDSP Flex in de loop van januari 2022.

MiniDSP Flex: compacte 2-in 4-out audioprocessor

MiniDSP, opgericht in 2009 en gevestigd in Hong Kong, is een technologiebedrijf dat zich richt op Digital Signal Processing-platforms (DSP) voor audiotoepassingen. De miniDSP Flex is de derde generatie van compacte 2-in, 4-out audioprocessors. De krachtige floating-point processor is gebleven, maar de I/O-architectuur is herzien, zodat klanten verschillende input-outputversies kunnen kiezen in dit compacte chassis.

Zo zijn er single-ended analoge I/O (RCA), gebalanceerde analoge I/O (TRS) en digitale uitgangen met uitstekende audiofiele specificaties. Alle versies bevatten een set digitale ingangen, d.w.z. USB-audio, S/PDIF (RCA/optisch) en Bluetooth (LDAC/aptX). Een OLED-display op het voorpaneel en volume-/encoderknop zorgen voor eenvoudige bediening.

Zoals altijd zit de Flex-serie boordevol miniDSP's beproefde audioverwerkingsfunctionaliteit: flexibele parametrische EQ, IIR & FIR-filters, cross-overs en geavanceerde biquad-programmering. Bovendien, alle platforms kunnen eenvoudig softwarematig worden voorzien van Dirac Live en volgens miniDSP is dit werelds eersteklas kamercorrectiesysteem voor afstemming over het volledige frequentiebereik (20 Hz tot 20 kHz).

“De miniDSP Flex zal talloze toepassingen vinden in toepassingen variërend van een compacte digitale stereovoorversterker via subwooferintegratie en -optimalisatie tot actieve luidsprekers, thuisbioscoop- en opnamestudio's.U hoeft alleen uw creativiteit de rest te laten doen,” aldus de verklaring van de fabrikant.

MiniDSP Flex: technische kenmerken 

  • Processor: 32-bits floating point 400 MHz Analog Devices SHARC DSP
  • Multi-core USB-audioprocessor (XMOS)
  • Bluetooth-streaming: LDAC/aptX HD/aptX/AAC/SBC
  • Optionele upgrade naar Dirac Live 3.x Digital Room Correction, Full Range Room Correction (20 Hz– 20 kHz)
  • Ingangen: Stereo digitaal (USB Audio/SPDIF/Optisch/Bluetooth), stereo analoog (Ongebalanceerde RCA)
  • Flexibele uitvoerversies: ongebalanceerd (RCA), gebalanceerd (TRS), digitaal (toekomstig)
  • USB-audio-opnamefunctie (4xCH verwerkte uitvoer via USB-audio om ingangen op te nemen, bijv. Vinyl)
  • Wit/zwarte OLED-controller op het voorpaneel met IR-bediening

 

MiniDSP Flex: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de levering starten in de loop van januari 2021. We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux, maar – louter ter indicatie – op de website van MiniDSP staat een prijs van 475 dollar genoteerd. Dat is en vanafprijs zonder verzendkosten. Een koper in de Benelux moet daarnaast rekening houden met wisselkoersschommelingen, eventuele invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE