NIEUWSSennheiser

Sennheiser HD 400 Pro: open over-ear hoofdtelefoon voor professionals

De Duitse hoofdtelefoonbouwer Sennheiser heeft de HD 400 Pro gelanceerd, een open over-ear hoofdtelefoon die vooral wordt aanbevolen voor professioneel gebruik. “De HD 400 Pro studioreferentiehoofdtelefoon is de ideale partner voor creatievelingen die op zoek zijn naar een natuurlijke en precieze geluidsweergave om hun audiomixen accuraat te kunnen beoordelen,” aldus Sennheiser. De HD 400 Pro heeft een comfortabel en licht ontwerp en zachte fluwelen oorkussens. Twee afneembare kabels worden meegeleverd.

Sennheiser HD 400 Pro: precieze studiohoofdtelefoon, maar ook geschikt voor thuis

“We zijn verheugd dat we de eerste open studiohoofdtelefoon in het PRO-gamma van Sennheiser kunnen voorstellen,” vertelt Gunnar Dirks, Product Manager Professional Audio. “Bij het editen en mixen heb je detail en waarachtigheid nodig, en dat is precies wat de HD 400 Pro biedt. Dankzij de lineaire weergave met hoge resolutie is deze hoofdtelefoon een betrouwbare referentie om uitzonderlijke audiomixen te creëren.”

De HD 400 Pro beschikt over een brede frequentierespons van 6 Hz tot 38 kHz om muziekproducers de volledige weergave van hun mix te bieden. De drivers hebben een impedantie van 120 Ohm en een diafragma van een speciale polymeermix, hetgeen samen met de krachtige drivermagneten een diepere en toch geheel zuivere en goed gedefinieerde laagweergave oplevert. De vervorming bedraagt minder 0,05% (gemeten bij 1 kHz, 90 dB SPL).

Sennheiser HD 400 Pro: ontworpen voor ruimtelijkheid

De drivers van de HD 400 Pro zijn onder een kleine hoek geplaatst, zodat ze volgens de fabrikant de optimale triangulaire luisterpositie recreëren waarin je jezelf zou positioneren wanneer je naar de luidsprekers in een opnamestudio luistert. Bovendien garandeert het design met open achterkant van de HD 400 Pro een natuurlijke voortplanting van het geluid, die niet gehinderd wordt door de akoestische structuren die noodzakelijk zijn in een ‘closed-back’ design. Beide aspecten creëren een breed en ruimtelijk geluidsbeeld dat neutraal en transparant is, wat geluidsproducenten in staat stelt om in vertrouwen te werken, omdat ze weten dat hun finale mix perfect naar de luisteraars wordt overgebracht.

Sennheiser HD 400 Pro: ontworpen voor comfort

De HD 400 Pro biedt een hoog comfort dat de creativiteit langer doet vloeien. Het ultralichte frame houdt de oorkappen op hun plaats. Deze omsluiten de oren zachtjes met een kleine druk. Zachte fluwelen oorkussens helpen de gebruiker om urenlang gefocust te blijven op zijn geluidsproject. Daarbij biedt het open, ooromsluitend ontwerp voldoende ventilatie zodat de oren ook bij lange mixsessies gekoeld blijven.

Sennheiser HD 400 Pro: technische gegevens

  • Akoestisch principe: dynamisch, open
  • Oorverbinding: ooromsluitend
  • Frequentierespons: 6 Hz tot 38 kHz
  • Totale harmonische vervorming: kleiner dan 0,05 procent (bij 1 kHz, 90 dB SPL)
  • Impedantie: 120 Ohm
  • Geluidsdrukniveau: 110 dB (1 kHz, 1 Vrms)
  • Connector: 3,5 mm jack met adapter naar 6,35 mm  jack
  • Gewicht: 240 gram (zonder kabel)

 

Sennheiser HD 400 Pro: prijs en leveringsinformatie

De HD 400 Pro heeft een adviesprijs van 249 euro. De hoofdtelefoon wordt geleverd met een drie meter lange spiraalkabel en een 1,8 meter lange rechte kabel, beide voorzien van een 3,5 mm jack-plug voor draagbare geluidsbronnen. Een 6,35 mm adapter is inbegrepen.EDITORS' CHOICE