NIEUWSEarMen

EarMen Colibri: draagbare batterijgevoede gebalanceerde DAC en hoofdtelefoonversterker

Het in Chicago gevestigde EarMen heeft zijn nieuwste product aangekondigd en dat is de Colibri. De Colibri is een kleine en dus draagbare batterijgevoede DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker/voorversterker die is voorzien van een gebalanceerd circuit. Alle moderne resoluties kunnen worden vertaald en de Colibri leest ook MQA.

EarMen Colibri

Volgens de makers is de ÔÇťalles wat je wilde en alles wat je nodig hadÔÇŁ als het gaat om een betaalbare oplossing om onderweg muziek van de hoogste kwaliteit af te spelen. Het batterijgevoede apparaatje is klein maar krachtig in prestaties. Batterijvermogen zorgt voor ultraschone en stabiele gelijkstroom, waardoor de problemen van ruisopwekkende RFI/EMI-vervuiling worden vermeden. Het signaalcircuit is gebalanceerd uitgevoerd.

Het hart van de Colibri is het vlaggenschip van de ESS-lijn geplaatst en dat is een DAC-chip van het type ES9281 PRO DAC. De ESS SABRE PRO-serie zet een nieuwe maatstaf in high-end audio door het hoogste dynamische bereik te bieden met indrukwekkend lage niveaus van totale harmonische vervorming en ruis. Colibri ondersteunt Hi-Res PCM-bestanden tot 32-bit/384kHz, DoP, DSD64, DSD128 en MQA.

De knoppen van de EarMen Colibri geven de gebruiker volledige controle over het apparaat en de muziek zonder je bron of telefoon te gebruiken. Gemaakt van een aluminium blok en CNC gefreesd, biedt de Colibri volgens de fabrikant een uitzonderlijke duurzaamheid.

De Colibri is voorzien van twee USB-C aansluitingen, de ene voor muzieksignaal en de andere voor opladen. Muzieksignaal komt naar buiten via een gebalanceerde 4,4 mm en een ongebalanceerde 3,5 mm jackplug aansluiting. Uitgangsvermogen wordt vermeld als maximaal 280 mWatt@32 Ohm en tot 560 mWatt@16 Ohm (4,4 mm), en tot 75 mWatt@32 Ohm en tot 150 mWatt@ 16 Ohm (3.5mm). De opgegeven THD +N is 0,002% (4,4 mm) en 0,001% (3,5 mm). De EarMen Colibri meet 77 x 35 x 14 millimeter (L x B x H) en weegt 51 gram.

EarMen Colibri: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de EarMen Colibri geleverd kan worden. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE