NIEUWSVelodyne

Velodyne Acoustics MicroVee X: kleine maar krachtige subwoofer met klasse AB versterker

Subwooferbouwer Velodyne heeft de MicroVee X aangekondigd, een compacte maar krachtige subwoofer met een aluminium behuizing. Veel subwoofers zijn tegenwoordig voorzien van klasse D versterking maar de MicroVee X heeft een klasse AB versterker aan boord. De koper kan kiezen uit een zwarte en witte uitvoering en een IR-afstandbediening wordt meegeleverd.

Velodyne MicroVeeX

Met de MicroVee X presenteert subwooferspecialist Velodyne de nieuwste generatie van zijn compacte baswonder. De aluminium behuizing is voorzien van één actieve driver aan de voorzijde die bijstand krijgt van twee passieve drivers die aan beide zijkanten zijn gemonteerd. Een klasse AB versterker brengt de conus van de actieve driver in beweging.De MicroVee X biedt volgens de fabrikant een fascinerend krachtige en nog nauwkeurigere basweergave.

De behuizing meet 23 x 23 x 25 centimeter en is dus relatief klein te noemen. De drivers hebben een diameter van 6,5 inch. De actieve driver is volledig opnieuw ontworpen en weegt nu een indrukwekkende 3,6 kilogram, waarvan drie kilogram te danken is aan de magneet van Y30-ferrietmateriaal. Het membraan van koolstofcomposiet met zijn ultraflexibele surround van nitrilrubber en de viervoudige spreekspoel met een diameter van twee inch van zeer zuiver koper zorgen voor de hoogste, vervormingsvrije precisie tot in de diepste basregionen.

De audiofiele klasse AB versterker van de nieuwe MicroVee X haalt zijn 300 Watt RMS en 800 Watt piekvermogen uit maar liefst vier massieve 180 Volt MOSFET-transistoren met 34 Ampère stroomafgiftecapaciteit en staat daarmee in de beste technologische traditie van de klassieke vermogenstrappen van de hoogste kwaliteitsklasse. De integratie van zo'n powerpack in zo'n compacte behuizing stelt de hoogste eisen aan de voeding en laat geen ruimte voor compromissen. De zeer efficiënte schakelende voeding is ook gebaseerd op twee MOSFET-transistoren die tot 17 Ampère en 650 Volt kunnen verwerken.

Voor de beste prestaties onder alle bedrijfsomstandigheden hebben de ontwikkelaars van Velodyne Acoustics de MicroVee X uitgerust met een ultramoderne DSP van Analog Devices. Met speciaal aangepaste equalizer- en limiter-instellingen zorgt het niet alleen voor de beste akoestische eigenschappen, maar maakt het ook een eenvoudige aanpassing aan de betreffende locatie mogelijk. De polariteit, het volume en de activiteit van de interne cross-over kunnen gemakkelijk vanaf de luisterpositie worden aangepast met behulp van de meegeleverde afstandsbediening. De MicroVee X hoeft niet eens zichtbaar te zijn: de meegeleverde “Remote Eye” met zijn drie meter lange kabel maakt een ongestoorde ontvangst mogelijk, zelfs als de subwoofer zelf onopvallend zijn plaats heeft gevonden onder een meubel. Met zijn ultracompacte formaat kan de MicroVee X naadloos worden geïntegreerd in elke woonruimte en levert hij nog steeds die krachtige basprecisie die de subwoofers van Velodyne Acoustics legendarisch heeft gemaakt.

De gebruiksmogelijkheden zijn bijna onbeperkt: de RCA-aansluitingen voor ingang en doorlus maken een probleemloze installatie mogelijk in combinatie met een conventionele tweekanaalsopstelling en zijn met een modulatie tot vier Volt compatibel met consumenten- en professionele omgevingen. Daarnaast zijn een LFE-ingang en luidsprekeraansluitingen beschikbaar voor gebruik met externe eindversterkers. Voor de beste prestaties in combinatie met geavanceerde meerkanaalssystemen, kan de interne cross-over worden uitgeschakeld met een afstandsbediening.

Velodyne MicroVee X: prijs en leveringsinformatie

De Velodyne Acoustics MicroVee X is nu verkrijgbaar bij geautoriseerde dealers in zwart of wit. De adviesprijs is 1.290 euro.


EDITORS' CHOICE