Questyle Audio M12: compacte DA-converter en hoofdtelefoonversterker voor onderweg

Het Chinese audiobedrijf Questyle Audio heeft de M12 aangekondigd, een kleine DA-converter en hoofdtelefoonversterker die voorzien is van een ESS Sabre chip. De M12 kan ook MQA afspelen en is bij uitstek geschikt voor gebruik onderweg. De klant kan kiezen uit een zwarte of zilverkleurige versie.

Questyle M12

De nieuwe M12 is niet veel groter dan een USB-stick, maar de Questyle belooft een volwassen geluid met een ruisvloer lager dan -130 dB en een vervorming van niet meer dan 0,0003 procent. Dat zijn betere cijfers dan van het gemiddelde mobiele apparaat. Questyle's gepatenteerde Current Mode Amplification Technology is volgens het bedrijf het fundamentele verschil tussen de hardware van Questyle en andere producten.

Dankzij een speciaal ontwikkelde SiP Current Mode Amplifier Module biedt de Questyle M12 een volledig nieuwe geluidsprestatie in deze productklasse met een extreem lage vervormingsgraad van 0,0003 procent. Bovendien heeft de M12 een extreem hoog uitgangsvermogen en een uitstekende geluidsregeling, om het potentieel van elke hoofdtelefoon volledig te benutten.

Questyle M12: automatische aanpassing aan de impedantie van de koptelefoon

Bijzonder is dat de eindtrap zich altijd optimaal aanpast aan de daadwerkelijk gebruikte koptelefoon. Het bedrijf spreekt van een slim detectiecircuit voor automatische vermogensaanpassing aan de impedantie van de koptelefoon in een bereik tussen 8 en 600 Ohm. De gebruiker heeft de beschikking over een 3,5 mm stereo jackplugaansluiting.

Voor de DA-converter van de Questyle M12 werkten de ontwikkelaars rechtstreeks samen met de DAC-chip fabrikant ESS Technology Inc., hoewel het twee jaar duurde om de ideale oplossing te implementeren. Aan boord bevindt zich een ESS ES9281AC, die de fabrikant de vlaggenschip USB-DAC-chip noemt, en die zowel lineaire PCM-signalen tot 32-bit/384 kHz kan vertalen als DSD inclusief DSD256. De DAC vertaalt ook MQA-muzieksignaal,

Natuurlijk is de Questyle M12 te gebruiken met alle relevante platformen zoals Microsoft Windows en Apple macOS op de desktop of notebook, maar ook Google Android en Apple iOS op smartphones en tablets. De Questyle M12 heeft echter een USB C-poort, dus een adapter is nodig voor gebruik in combinatie met Apple iPhone of Apple iPad, namelijk een zogenaamde OTG-kabel voor Apple Lightning naar USB Type-C.

Questyle M12: aluminium behuizing

Omdat het een persoonlijk audioapparaat is voor mobiel gebruik, is een degelijke afwerking essentieel. De behuizing is gemaakt van CNC gefreesd aluminium. Questyle biedt de M12 aan in een zwarte en zilverkleurige uitvoering,

Questyle M12: prijs en leveringsinformatie

We weten niet vanaf wanneer de levering in de Benelux zal beginnen en ook hebben wij nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen. Ter indicatie, op een Duitstalige website zagen wij een prijs van 119 euro genoteerd staan.


EDITORS' CHOICE