NIEUWS

Violectric DHA V226: gebalanceerde hoofdtelefoonversterker en USB DA-converter

Sinan Kökbugur | 18 november 2021 | Fotografie Fabrikant

Het Duitse Violectric heeft de DHA V226 gelanceerd, een compacte gebalanceerd uitgevoerde hoofdtelefoonversterker die voorzien is van analoge cinch-aansluitingen en een USB-ingang type USB-C. De nieuwe DHA V226 kan ook als voorversterker worden gebruikt. Op het front zijn drie hoofdtelefoonaansluitingen gemonteerd.

Violectric DHA V226: compacte gebalanceerde hoofdtelefoonversterker

De DHA V226 is een nieuw product in het portfolio van het Duitse audiomerk Violectric dat onderdeel is van Lake People electronic GmbH. Het nieuwe apparaat biedt volgens de fabrikant een concurrerende DA-converter, een gebalanceerde hoofdtelefoonversterker en een voorversterkerfunctie.

De DA-converter is gebaseerd op een Cirrus CS 43131 DAC-chip met een typisch dynamisch bereik van 130 dB en een THD van slechts -115 dB. Het wordt geleverd met een USB-C-aansluiting en ondersteunt vertaling van PCM-signalen tot een resolutie van 32-bits/384 kHz en DSD tot DSD256.

Het circuit van de hoofdtelefoonversterker is volgens de ontwerpers afgekeken van voorgangers V200, V280 en V281. De DHA V226 produceert het vergelijkbare natuurlijke, maar soepele en aangename geluid.

De DHA V226  is niet alleen een krachtige hoofdtelefoonversterker. Het ruisniveau lgt zeer laag door een zeer kleine hoeveelheid interne versterking. Hierdoor is het zelfgegenereerde geluid van de versterker onhoorbaar. De hoge uitgangsspanning en het hoge uitgangsvermogen door de hoge interne bedrijfsspanning van 50 Volt maakt de DHA V226 geschikt voor aansturing van ongevoelige hoofdtelefoons en hoofdtelefoons met een hoge of juist lage impedantie. De DHA V226 is mede om die reden zeer geschikt voor magnetostatische koptelefoons. De lage uitgangsimpedantie geeft een hoge dempingfactor en de DHA V226 is daarom volgens de fabrikant de ideale match voor moeilijk aan te sturen hoofdtelefoons zonder negatieve bijwerkingen en met de garantie voor een compromisloze frequentierespons.

De DHA V26 is verder een multifunctioneel ding. De hoofdtelefoonuitgangen of de achterste lijnuitgangen kunnen worden geactiveerd/gedeactiveerd door een schakelaar aan de voorkant. “Sluit niet alleen je hoofdtelefoon aan op de DHA V226 maar ook je eindversterker of je actieve speakers en geniet van een compacte en fantastisch klinkende koptelefoonversterker met eersteklas DA-converter en een eersteklas voorversterker,” aldus Violectric.

Violectric DHA V226: technische kenmerken 

 • Analoge stereo-ingangen, ongebalanceerd via cinch
 • Eén digitale ingang, USB-C voor 32-bit/384 kHz voor PCM en  DSD 64 en 256
 • 32-bit DA-converter met typisch 130 dB dynamisch bereik en -115 dB THD+N
 • +/- 18 dB Pre-Gain voor een perfecte match van de DHA V226 tussen bron en hoofdtelefoon
 • Volumeregeling met Alps RK 27 potmeter, grote 38 millimeter massieve aluminium knop
 • Vier krachtige versterkers met 3500 mWatt Pmax bij 100 Ohm en 23 V RMS bij 600 Ohm
 • Vertraagde koppeling van de hoofdtelefoon aan de versterker na het inschakelen
 • Koptelefoonpad en line-outpad afzonderlijk schakelbaar
 • Koptelefoonuitgangen: 1 x 4-pins XLR, gebalanceerd / 1 x Pentaconn, gebalanceerd / 1 x 6,35 millimeter jack, ongebalanceerd
 • Line stereo-uitgangen: ongebalanceerd via cinch
 • Ringkerntransformator met 22.000 μF afvlakcapaciteit

 

Violectric DHA V226: prijs en leveringsinformatie

De Violectric DHA V226 heeft een adviesprijs van net geen 1.400 euro.


EDITORS' CHOICE