Audio-Technica lanceert DA-converter DAC100 en hoofdtelefoonversterker BHA100 (met buizen)

Het Japanse Audio-Technica heeft een tweetal nieuwe desktop apparaten onthuld. De DAC100 is een DA-converter die alle gangbare resoluties kan verwerken. Wellicht meer interessant is de BHA100, een hoofdtelefoonversterker met een viertal buizen aan boord. De gebruiker heeft de keuze om de apparaten horizontaal of verticaal te plaatsen.

Audio-Technica BHA100 en DAC100

Audio-Technica biedt een vrij brede selectie van betaalbare draaitafelelementen, hoofdtelefoons en draaitafels, maar met deze twee nieuwe producten begeeft het bedrijf zich op voor hen minder bekend terrein. Gaan ze achter de klanten van iFi Audio  en Schiit Audio aan of richten ze zich op hun bestaande klantenbestand dat het merk kent? Het uitbrengen van een high-end hoofdtelefoonversterker en DA-converter suggereert dat Audio-Technica een groeiende belangstelling van de consument ziet voor hi-res streaming en desktopaudio-oplossingen van betere kwaliteit.

De nieuwe BHA100 van Audio-Technica is een gebalanceerde hoofdtelefoonversterker die voorzien is van een viertal buizen. De DAC100 (zonder buizen) verwerkt alle moderne resoluties in PCM en DSD. Volgens de fabrikant zijn beide apparaten ontworpen om een buitengewone geluidskwaliteit te leveren.

Zowel de BHA100 en de DAC100 maken gebruik van hoogwaardige chips en interne componenten en de BHA100 heeft een hybride vacuümbuis/halfgeleiderontwerp voor een rijke, gedetailleerde, omhullende muziekweergave. Beide componenten zijn perfect op elkaar afgestemd maar kunnen natuurlijk ook afzonderlijk worden gebruikt.

Audio-Technica BHA100: hoofdtelefoonversterker met buizen

De Audio-Technica AT-BHA100 hoofdtelefoonversterker is gebalanceerd opgebouwd en heeft ook gebalanceerde ingangen. Naar eigen bouwt het ontwerp voort op het model AT-HA5050H en AT-HA22TUBE en biedt een verbeterd geluid en meer flexibiliteit. Volgens Audio-Technica is de BHA100 geschikt voor hoofdtelefoons met een impedantie tussen 16 Ohm en 600 Ohm.

De BHA100 maakt gebruik van vier JJ Electronic ECC83S vacuümbuizen , één voor elk audiocircuit, en vier vermogenstransistors, om de warmte, detail en ruimtelijkheid van buizen te combineren met de impact, definitie en laagfrequente autoriteit van een solid-state eindtrap. De linker- en rechterkanalen en de gebalanceerde versterkercircuits zijn van elkaar gescheiden, een configuratie van vier onafhankelijke versterkercircuits die de sonische zuiverheid maximaliseert en een goed gedefinieerd en uitgebreid geluidsveld levert.

De BHA100 biedt twee gebalanceerde uitgangen: een 4,4 mm (0,17-inch) TRRS-aansluiting en een 4-pins XLR-aansluiting voor compatibiliteit met een breed scala aan gebalanceerde hoofdtelefoons, samen met twee 1/4-inch (6,3 mm) aansluitingen.

Er kunnen twee hoofdtelefoons tegelijkertijd worden gebruikt, met onafhankelijke volumeregeling van elk (in ongebalanceerde modus). De AT-BHA100 heeft ook een doorlusuitgang, hetgeen handig is voor aansluiting op een desktop audiosysteem of actieve luidsprekers.

De linker- en rechterkanalen zijn onafhankelijk van elkaar ter vermijding van overspraak presentatie van een breed stereobeeld. De BHA100 maakt gebruik van een New Japan Radio (NJR) MUSES8820-opamp, WIMA- en Shinyei-filmcondensatoren, een vierlaagse printplaatconstructie die het signaal-, voedings- en aardingscircuit scheidt voor maximale audiozuiverheid en andere verfijningen.

Net als de DAC100 wordt de BHA100 geleverd met een externe voeding en kan hij verticaal worden geplaatst met behulp van de meegeleverde beugels.

Audio-Technica DAC100: compacte DA-converter

De Audio-Technica DAC100 DA-converter is compatibel met DSD en ondersteunt tot 32-bit/768 kHz lineaire PCM en DSD tot 22,4 MHz, voor het afspelen van digitale bestanden met de hoogste resolutie en streamingformaten. Ook decodering van MQA wordt ondersteund.

Het bevat geavanceerde ontwerptechnieken en eersteklas componenten, waaronder een AKM AK4452 VN DAC voor extreem lage vervorming en ruis, een voeding van Analog Devices, een filtercircuit dat gebruikmaakt van een Texas Instruments LME49860 opamp, en Nichicon- en WIMA-condensatoren. Audio-Technica geeft een frequentiebereik op van 5 Hz tot 90 kHz (-3 dB) en een A-gewogen S/R-verhouding van 105 dB. Ook de kanaalscheiding is 105 dB.

De DAC100 biedt twee USB-ingangen (USB-C en USB-B), plus optische en coaxiale digitale ingangen en voor eenvoudige connectiviteit met audiobronnen met hoge resolutie en streaming. De externe voeding elimineert de mogelijkheid van ruis van de voeding en zorgt voor stabiele prestaties. De AT-DAC100 wordt geleverd met beugels waarmee hij desgewenst verticaal kan worden geplaatst.

Audio-Technica BHA-100 en DAC100: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE