NIEUWSTechnics

Showvideo Dutch Audio Event: analoog van Technics

Technics is een naam die uiteraard niet mocht ontbreken op Dutch Audio Event. Het merk heeft inmmers een rijke geschiedenis in de audioindustrie, en onze show bood de perfecte gelegenheid om te laten zien waar dat anno nu zoal toe geleid heeft. Daarnaast zagen we er kans om Tom Dijks even te spreken.

In kamer 45 troffen we zeer nette opstelling van producten. Aan de linkerzijde van de ruimte waren dat voornamelijk speakers en versterkers, waaronder de bijzondere Technics SU-R1000 die we al uitgebreid voor u getest hebben. Met de analoge wijzers op de voorkant steelt deze versterker absoluut de show.

Het analoge komt overigens pas echt tot zijn recht als onze blik naar de achterzijde van de kamer wordt getrokken. Hier staan de platenspelers van Technics, die bekend staan om betrouwbaarheid en duurzaamheid. En misschien nog wel meer door hun direct drive systeem.

Bijna de gehele line up aan platenspelers was in Veldhoven aanwezig. Dan mogen de paradepaardjes uiteraard niet ontbreken. Het zilver met koper geeft echt de uitstraling van een referentieklasse: onder meer de Technics SL-1210G is hier in volle glorie te zien. We staan ook even stil bij de enorme hoeveelheid tijd en research die in zo'n product is gaan zitten. De drang naar perfectie is aan alles te zien; de afwerking, de details, de kleurkeuze en nog veel meer. Het geeft iedere vinylliefhebber iets om van te dromen.

De SL-1210G is de doorontwikkeling van de Technics SL-1200 draaitafel. De populaire SL-1200 direct-drive-draaitafel van het merk werd bijna 50 jaar geleden, in 1972 geïntroduceerd. In totaal zijn er 3.500.000 modellen van verkocht. Kenmerkend waren het krachtige koppel, de grote duurzaamheid en het bedieningsgemak. Erg in trek bij audiofielen en dj's, die medeverantwoordelijk waren voor het ontstaan van de dj-cultuur in bijvoorbeeld de elektronische dancemuziek en tot op de dag van vandaag staat de productlijn nog steeds hoog aangeschreven.


EDITORS' CHOICE