NIEUWSMagico

Magico Titan 15: hele zware en hele krachtige subwoofer

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Magico heeft de Magico Titan 15 aangekondigd, de nieuwe 'ultieme' actieve subwoofer. De Titan 15 is heel zwaar en heel krachtig. Hij heeft een controlecentrum en een dubbele tegengestelde krachtonderdrukkende driveropstelling met een stevige, afgedichte aluminium behuizing. Magico zegt dat het ontwerp van de subwoofer “buiten de bandbreedte van het menselijk gehoor reikt tot infrasonische niveaus en het dimensionale geluidsveld in elke ruimte vergroot”. Dat is mooi want nu kunnen we ook een aardbeving in de woonkamer simuleren.

Magico Titan 15: hoogwaardige actieve subwoofer

De Titan 15 is voorzien van een nieuw ontwikkelde driver met een diameter van 15 inch. Magico’s nieuwe subwoofer is geoptimaliseerd om maximale uitgangsniveaus tot 136 dB te leveren waarbij de vervorming bij 20 Hz niet meer dan één procent zou moeten bedragen. Het mechanische, elektromagnetische en thermische gedrag van de driver is geoptimaliseerd zonder compromissen. De stijve aluminium conus is gevormd met een geoptimaliseerde verhouding tussen stijfheid en gewicht en bevat een vier inch spreekspoel voor hoge temperaturen die is bevestigd aan een op maat gemaakte tien inch dubbele progressieve spin die 1,6 inch lineaire verplaatsing in elke richting mogelijk maakt. Elke driver heeft een enorm motorsysteem dat 3.200 Watt continu vermogen kan verwerken en beschikt over een gestabiliseerd magnetisch veld met meerdere aluminium kortsluitringen om de inductie te stabiliseren en vervorming te minimaliseren.

Magico Titan 15: behuizing

De behuizing van de Titan 15 volgt het QSUB-ontwerpplatform en maakt gebruik van interne versteviging samen met geavanceerde dempingmaterialen. De dikwandige gesloten aluminium behuizing is zorgvuldig ontworpen en geëvalueerd, zowel in simulatie als met fysieke tests voor de stijfheid, stabiliteit en minimale akoestische bijdrage van de behuizing. Een ontwerp met dubbele weerstand, krachtopheffend ontwerp vermindert de aandrijfkracht in de behuizing aanzienlijk. In het ontwerpproces wordt FEA-software gebruikt om de constructieve elementen te optimaliseren.

Magico Titan 15: klasse D versterker

De Magico Titan 15 bevat twee krachtige 3.200 Watt klasse D versterkers die worden aangestuurd door een elektronische cross-over en een DSP-controlecentrum, ontworpen door Magico, waarmee de gebruiker de Titan 15 nauwkeurig kan kalibreren en afstemmen op de belangrijkste L/R-luidsprekers en luisterruimte. Systeemintegratie en bediening is verbeterd met meerdere ingangen, drie presets, automatische signaaldetectie, automatische uitschakeling, clipping sensor en thermische beveiliging.

De Titan 15 is ontworpen om de lage basweergave van de belangrijkste L/R-luidsprekers in een stereo- of surroundgeluidssysteem te lineariseren. Met de juiste plaatsing en kalibratie van de ruimte zal de TITAN 15 overeenkomen met de snelheid en integriteit van de hoofdluidsprekers.

Magico Titan 15: technische specificaties

  • Drivers: 2 x 15 inch Titan woofers
  • Frequentiebereik: 10 Hz tot 150 Hz
  • Versterkervermogen: 4.800 Watt op 120 Volt en 6.500 Watt op 230 Volt
  • Ingangsimpedantie: 45 kOhm
  • Afmetingen (H x D x B): 65 x 76 x 65 centimeter
  • Gewicht: 177 kilogram

 

Magico Titan 15: prijs en leveringsinformatie

Naar verluidt komt de Magico Titan 15 in het eerste kwartaal van 2022 op de markt. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE