NIEUWSPeak Consult

De Deense luidsprekerbouwer Peak Consult start een nieuw tijdperk

De Deense luidsprekerfabrikant Peak Consult maakt circa 25 jaar hoogwaardige luidsprekers. Het bedrijf heeft een reorganisatie achter de rug en zegt aan het begin te staan van een nieuw tijdperk. De Sonora, Sinfonia en El Diablo zijn de nieuwste modellen van het ambachtelijke bedrijf.

Peak Consult: hoogwaardige luidsprekers sinds 1996

Peak Consult, opgericht in 1996 door Per Kristoffersen en gevestigd in Denemarken, maakt al 25 jaar hoogwaardige luidsprekers. 2021 is een jaar van nieuwe ontwikkelingen voor Peak Consult. Twee nieuwe eigenaren investeerden in het bedrijf om de toekomst van Peak Consult te ontwikkelen, gebaseerd op de kernwaarden en deugden van het merk. Lennart Asbjørn, CEO, leidt de productie en administratie in Middelfart, Denemarken. Zijn partner Wilfried Ehrenholz zal de productontwikkeling en -strategie begeleiden en Peak Consult ondersteunen bij marketing en distributie. 

Peak Consult: zware ambachtelijke luidsprekerkasten

 

Peak Consult onderscheidt zich van veel van zijn concurrenten door de eigen ambachtelijke werkplaats. De kasten zijn extreem zwaar en opgebouwd in een drielaagse sandwichconstructie voorzien van meerdere lagen zeer efficiënt dempingmateriaal. Een 14 millimeter dikke laag Amerikaans walnoot bedekt de sandwichconstructie en is afgewerkt door zeer bekwame Deense ambachtslieden. Alle drivers zijn geproduceerd in Denemarken, volgens strikte specificaties van Peak Consult.

Wilfried zegt: “ik heb mijn hele professionele leven gewerkt aan het ontwikkelen van luidsprekertechnologie op een hoog niveau. Ik ben echt enthousiast over deze nieuwe uitdaging. Het is een boeiende kans voor mij om met de unieke luidsprekertechnologie van Peak Consult te werken en met al mijn kennis bij te dragen om Peak Consult te verheffen tot zijn eigen superieure categorie van muziekweergave”.

Peak Consult: drie nieuwe vloerstaande modellen

Aan het begin van dit nieuwe tijdperk worden drie nieuwe luidsprekermodellen gelanceerd. De Peak Consult Sonora (25.000 euro) is een 65 kilogram wegende en 113 centimeter hoge tweeweg vloerstaande luidspreker met een passieve radiator die een frequentiebereik heeft van 28 Hz tot 30 kHz. Het model Sinfonia (45.000 euro) is een 78 kilogram zware en 114 centimeter hoge drieweg vloerstaander met een frequentiebereik van 25 Hz tot 30 kHz.

De El Diablo, het derde nieuwe model (55.000 euro), is ook een drieweg model maar dan voorzien van twee woofers. De hoogte is met 115 centimeter vergelijkbaar met de andere twee modellen maar hij weegt maar liefst 90 kilogram. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 30 kHz.

Meer weten? Kijk dan op de website van Peak Consult.


EDITORS' CHOICE