NIEUWSCanton

Canton Vento: opgefriste productlijn van luidsprekers voor muziek en thuisbioscoop

De Duitse luidsprekerbouwer Canton heeft zijn Vento-productlijn herzien en opnieuw uitgebracht. De luidsprekerlijn is qua design en techniek opgefrist. “De nieuwe Canton Vento-serie overtuigt in alle opzichten: de optisch en technisch verbeterde luidsprekers maken indruk met hun heldere design en subtiel gebogen zijwanden. De solide behuizingsconstructie trekt de aandacht, evenals de hoogwaardige afwerking,” aldus Canton. De koper kan kiezen tussen hoogglans zwart en hoogglans wit.

Canton Vento

De Vento-serie maakt gebruik van nieuw ontwikkelde middentoners en woofers die visueel herkenbaar zijn door hun titanium-grafietmembranen. De nieuwe mat glanzende membraanoppervlakken geven de Vento-luidsprekers een edele uitstraling en onderstrepen volgens de fabrikant de elegantie van deze premium luidsprekerserie.

De nieuwe Vento-serie kenmerkt zich optisch door een doorontwikkelde basisvorm. De nieuwe boogvorm is ontworpen met een verhouding van 1 op 1,2 en heeft dus meer behuizingsvolume gekregen, hetgeen volgens de ontwerpers meer bandbreedte en basprecisie mogelijk maakt. Daarnaast heeft het onderstel een design update gekregen en heeft het dankzij de duidelijke lijnverdeling een kenmerkende “zwevende” uitstraling. De nieuwe serie is verkrijgbaar in de kleurvarianten zwart en wit (beiden in hoogglans) als behuizingsdesign.

De voor het eerst gebruikte titanium-grafiet membranen met een matte structuur in combinatie met de schroefloze diamantgeslepen aluminium ringen zorgen voor een modern totaalbeeld. De geoptimaliseerde interne versterking leidt tot minimale resonanties van de behuizing op het gebied van geluidstechnologie. De nieuw ontwikkelde luidsprekeraansluitingen met fijne schroefdraad zorgt bovendien voor een permanent contact en een verliesvrije signaaloverdracht. De nieuwe Vento-subwoofer komt ook in de gebogen boogvorm en zorgt voor maximale basdynamiek.

Canton Vento: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe modellen in de Canton Vento-serie zijn nu verkrijgbaar in hoogglans zwart of hoogglans wit. De verkoopprijzen zijn als volgt (per stuk).

Canton Vento 100 vloerstaande luidspreker:    2.349 euro
Canton Vento 90 vloerstaande luidspreker:      1.899 euro
Canton Vento 80 vloerstaande luidspreker:      1.549 euro
Canton Vento 50 center speaker:                      1.099 euro
Canton Vento 30 compacte luidspreker:              699 euro
Canton Vento 20 compacte luidspreker:              599 euro
Canton Vento 10 wandluidspreker:                      499 euro
Canton Vento Sub 12 subwoofer:                      1.699 euro
Canton AR-8 Dolby Atmos luidspreker:                449 euro

 

 


MERK

EDITORS' CHOICE