NIEUWS

Copernic Audio 300B SE: eindversterker met 300B buizen uit Spanje

Copernic Audio is een in de Benelux relatief onbekende Spaanse audiofabrikant die buizenversterkers bouwt. Copernic Audio maakt onder leiding van Javier Diaz versterkers min of meer op maat naar de eisen van klanten en stemt het eindproduct af op individuele wensen. De Copernic Audio 300B SE is de nieuwste eindversterker van het bedrijf.

Copernic Audio 300B SE

“Ik zeg altijd dat je niet kunt generaliseren want er zijn astronomische verschillen tussen modellen met dezelfde buizen. Op veralgemeniseerde manier spreken over een versterkers met 300B-buizen aan boord is alsof je alle rode wijnen of alle whisky’s op dezelfde wijze zou veralgemeniseren,” zo zegt drijvende kracht Javier Diaz over de nieuwste eindversterker van het bedrijf.

De Copernic Audio 300B SE, die werkt in klasse A zonder terugkoppeling, is een op maat gemaakte eindversterker die een D3a of E280Fals driverbuis naar de 300B gebruikt, gekoppeld aan een 1:1-tussentrap met een nanokristallijne kern. De uitgangstransformatoren zijn gemaakt van met papier in olie met 24 lagen en vier secundaire secties. De 300B kan maximaal 12 Watt per kanaal leveren. De voeding is voorzien van MKP-condensatoren. De behuizing is CNC gefreesd uit massief aluminium en afgewerkt met een ultramatte 15 micron dikke geanodiseerde afwerking.

Copernic Audio claimt een frequentiebereik van 8 Hz tot 48 kHz op niveau -3 dB (20 Hz tot 20 kHz op niveau 0 dB). De 300B SE heeft een enkele cinch-ingang met een gevoeligheid van 1,5 Volt. De afmetingen zijn 450 x 223 x 350millimeter (B x H x D) en de 300B SE weegt 32 kilogram.

Meer weten? Kijk dan op de website van Copernic Audio.


EDITORS' CHOICE