NIEUWS

ShowVisit DAE: Mafico

We zijn al sinds zaterdagochtend in ons totaalverslag van DAE aan het knutselen, maar publiceren deze -en waarschijnlijk volgende- week ook nog tal van ShowVisits, ofwel onze Hi-Visits op de showvloer. Nu: Mafico!

Mafico

Bij Importeur Mafico treffen we behalve de bekende namen van deze club ook een flink aantal nieuwe merken aan. Mooie en vooral zeer exclusieve merken afkomstig van het recent overgenomen Audio Ingang. Naast het Canadese Bryston en het Oostenrijkse Ayon voert Mafico nu ook en het Deense M&K Sound en, onder meer, de prachtige audiocomponenten van het Duitse Lindemann Audio.

Hierbij zijn de bekende gezichten van Audio Ingang gebleven. Klanten en leveranciers kunnen dus nog als vanouds rekenen op hun kennis en kunde.

Pro-audio en vinylspecialist

Naast de conventionele en pro-audio hifi-componenten heeft Mafico er met de overname van Audio Ingang een mooie collectie aan draaitafels en platenspeler elementen bijgekregen. Mafico leverde al de mooie Bryston BLP-1 draaitafel inclusief de superieur presterende Bryston BP-2 MM en BP-2 MM/MC phonostages en de fijne TF-2 MC Step-Up Transformer. Met de aanvulling van het phonosegment van Audio Ingang breidt de importeur haar leveringsprogramma én expertise op dit gebied nu dus significant uit.

Unieke draaitafels

Naast de strak ontworpen draaitafel van Bryston levert Mafico nu ook de Scandinavisch ontworpen draaitafels van het Deense Bergmann Audio. Unieke ultra-audiofiel ontworpen draaitafels voorzien van frictieloze luchtlagering. De draaitafel die op de show wordt getoond is voorzien van een hoogwaardig en vooral uniek element van het Japanse DS Audio. Dit element registreert naaldbewegingen doormiddel van lichtdetectie en geeft deze volgens de importeur volledig analoog door.

Ook levert Mafico een prachtige phonostage van DS Audio waarmee de prestaties van deze cartridge optimaal worden benut. Een uniek concept waar we bij HIFI.NL misschien best eens dieper in zouden willen duiken. Wordt dus vervolgd.

Hoogwaardige phono cartridges

Liever een conventionele MC cartridge met spoelen en magneten? Mafico levert sinds kort ook de highend elementen en een bijpassende phonotrap van Charisma Audio. Unieke MC elementen ontwikkeld door Bernard Li, een analoogfreak en voormalig hifi-recensent bij de titel Audiotechnique in Hong-Kong. Omdat goede en betaalbare cartridges schaars en veel voormalige cartruidge ontwikkelaars inmiddels hoogbejaard zijn, heeft Li het zijn missie gemaakt om neutraal klinkende cartridges te ontwikkelen voorzien van de beste materialen en met een hoge uitgangsspanning. Hiermee levert Mafico een serie phonocartridges gericht op een brede groep vinylliefhebbers op zoek naar een hoogwaardige cartridge tegen een eerlijke prijs.

'Nieuwe' studio-pedigree hifi-luidsprekers

Tot slot heeft Mafico ook een mooie hoek speciaal voor de traditionele modellen van Harbeth ingericht. Net als het Canadese Bryston is dit Britse merk eind jaren ’70 opgericht en heeft deze eveneens haar roots in de professionele studiowereld. Harbeth speakers zijn namelijk afgeleid van de klassieke BBC-studiomodellen en worden door vele liefhebbers aangemerkt als de muzikaalste monitorspeaker ter wereld.

De Harbeths worden aangestuurd door een Bryston hifi-set die bestaat uit een BCD-3 cd-speler, BDP-3 digital player, een BR-20 streaming voorversterker en een krachtige Bryston 3B eindversterker. We hebben deze combinatie uitgebreid beluisterd in de comfortabele zetels en zijn beslist onder de indruk van deze mooie match.


EDITORS' CHOICE