NIEUWSIsotek

IsoTek Titan V5: drie onafhankelijke stroomreinigingscircuits in één behuizing

Het Britse IsoTek heeft de V5 Titan gelanceerd. De V5 Titan is een specialistisch hoogvermogen stroomreinigingssysteem met drie onafhankelijke reinigingscircuits in één behuizing. Hierbij zijn twee uitgangen voor versterkers en één voor een actieve subwoofer. De levering zal aan het einde van november gaan beginnen.

IsoTek Titan V5

Het in 2001 opgerichte en in de Britse plaats Hampshire gevestigde IsoTek heeft de V5 Titan aangekondigd, een netfilter dat dier onafhankelijke stroomreinigingscircuits aan boord heeft om audioapparatuur van een schone netvoedingspanning te kunnen voorzien. De V5 Titan maakt gebruik van meervoudige, onafhankelijke reinigingsnetwerken die kruisbesmetting van Diferential Mode-ruis vanuit het stopcontact tussen de verschillende kanalen drastisch verminderen.

IsoTeks EVO3 Titan werd voor het eerst aan het grote publiek getoond tijdens HIGH END 2014 in München. Vanaf dat moment werd de EVO3 Titan volgens de fabrikant al snel de referentie waarmee andere hoogvermogen reinigerontwerpen werden vergeleken en brak internationaal door dankzij de ontegenzeggelijke wijze waarop hij de prestaties van hoogvermogen versterkers verbeterde. Het nieuwe model behoudt zijn 16 A RCBO-zekeringsysteem, dat een minimaal 1.000 keer groter contactoppervlak garandeert dan het geval bij standaard zekeringen.

De V5 Titan PCB-topologie heeft een enorme upgrade ondergaan. De koperdichtheid van de PCB is met meer dan 50% verhoogd voor hogere stroomsterktes en minder weerstand. Het nieuwe circuit biedt bovendien een 50% hogere inductantie, wat een 80% hogere stroomsterkte mogelijk maakt. Een drastische verbetering van de DCR (Direct Current Resistance) is door het gehele ontwerp doorgevoerd. Doel van IsoTek is namelijk om de gelijkstroomweerstand zo dicht mogelijk bij de ideale waarde van 0 Ohm te krijgen. Hierdoor overstijgen de prestaties van de V5 Titan die van zijn voorgangers.

Door de upgrades kan de V5 Titan een volledig vermogen voor een ongelimiteerd stroomaanbod leveren, uiteraard binnen de gestelde grenzen en voorschriften van de energieleveranciers. Het sequentiële beveiligingscircuit van de V5 Titan is verbeterd om nu een bescherming te bieden tegen piekstromen van 153.000 A en een continue belasting van 75.000 A. Het is het meest robuuste overspanningbeveiligingssysteem dat IsoTek in deze prijsklasse biedt.

Een nieuwe 'System Link’ aansluiting aan de achterzijde van het chassis maakt het mogelijk om meerdere IsoTek systemen te koppelen voor een nóg betere prestatie, aangezien elke referentie herleidt wordt naar hetzelfde stopcontact in de muur.

IsoTek Titan V5: prijs en leveringsinformatie

De Titan V5 van IsoTek is beschikbaar vanaf eind november voor een adviesprijs van 4.799 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE