NIEUWSMelco

Melco N50-S38: muziekbibliotheek met SSD voor 3,84 TB opslag

Het Japanse Melco Audio heeft zijn eerste mid-range SSD-gebaseerde digitale muziekbibliotheek gelanceerd genaamd de N50-S38. De N50-S38 is handgemaakt in Japan en biedt de beste toegang tot Melco solid-state technologie met 3,84 TB opslagruimte, Melco's bekende gebruiksgemak en speciale USB-connectiviteit voor aansluiting op een DA-converter.

Melco N50-S38

De nieuwe N50-S38 van Melco heeft een behuizing met wanden van 1,7 millimeter dik. De optimalisaties ten opzichte van het N1A-model omvatten een nieuw moederbord met een speciaal geselecteerde 3,84 TB SSD-schijf en een nieuw ontwikkelde voeding met 25 procent meer vermogen. Bovendien zijn er verbeterde apparaatvoeten geïnstalleerd, die voor meer stabiliteit zouden moeten zorgen.

De beproefde verbindingen en functies voor het moeiteloos importeren, rippen en ook back-uppen van muziek zijn behouden. In lijn met de audiofiele eigenschappen van de N50-S38, bevinden zich aan de achterkant de speciale dubbele netwerkaansluitingen van Melco, die naast de LAN-poort een speciale “speler”-poort bieden om de ongewenste effecten van ruis op het muzieksignaal te voorkomen van het bestaande netwerk minimaliseren. De Melco N50-S38 kan worden aangesloten op een UPnP-streamer (via Ethernet) via de Player-poort of rechtstreeks op een DA-converter via de speciale USB-DAC-uitgang.

De N50-S38 heeft van een hoogwaardig OLED-display met drukknopbediening en Melco's Intelligent Music Library Suite, bestaande uit MinimServer en SongKong-software. Net als alle producten in de EX-serie is de N50-S38 Roon Ready, DSD-compatibel en biedt app-bediening via DLNA/UPnP (in USB-DAC-modus) met ondersteuning voor Tidal, Qobuz en vTuner-streaming. Qobuz Downloader en HighResAudio.com maken ook directe, foutloze downloads met hoge resolutie mogelijk zonder dat een computer nodig is.

Dan Raggett, UK General Manager van Melco Audio, zegt het als volgt: “ik ben erg enthousiast om de N50-S38 aan de wereld te presenteren. Melco streeft er voortdurend naar om haar productaanbod te verbeteren en aangezien de HDD- en SSD-technologie voortdurend verandert en evolueert, is dit het perfecte moment om een tweede SSD-opslagproduct aan ons assortiment toe te voegen. Speciaal voor de N50 hebben we nieuwe componenten ontwikkeld waaronder een voeding. Dit alles heeft geresulteerd in een fantastisch klinkend, kwalitatief hoogstaand product dat midden in het Melco assortiment staat.”

Melco N50-S38: prijs en leveringsinformatie

De N50-S38 (zilver) en de N50-S38B (zwart) zijn per direct te bestellen en de levering zou in de loop van november geleverd moeten kunnen worden. We hebben nog geen officiële prijs voor de Benelux vernomen, maar op een Duitstalige website zagen wij een prijs van 5.400 euro genoteerd staan.


EDITORS' CHOICE