NIEUWS

Vinnie Rossi Brama: nieuwe productlijn van versterkers

Het Amerikaanse audiobedrijf Vinnie Rossi heeft een nieuwe productlijn van versterkers genaamd Brama gelanceerd. De Brama-productlijn bestaat uit een voorversterker, eindversterker en een geïntegreerd model. Onder de kap zijn buizen van het type 300B verstopt.

Vinnie Rossi Brama: drie tweekanaals versterkers

Het Amerikaanse audiobedrijf Vinnie Rossi heeft een drietal nieuwe versterkers uitgebracht die alledrie lid zijn van de nieuwe Brama productlijn. Het bedrijf heeft zijn eerdere productlijnen van zijn website gehaald waaruit wij mogen afleiden dat de Brama-productlijn de maximale focus van de ontwerpers heeft gekregen. Naar eigen zeggen is het bedrijf altijd gedreven door een passie voor het ontwerpen van tweekanaals audiocomponenten die worden gekenmerkt door een innovatief ontwerp.

Na zeventien jaar het vak te hebben verfijnd met een reeks commercieel succesvolle en geprezen producten, introduceert Vinnie Rossi met trots de Vinnie Rossi Brama-collectie. In het Italiaans betekent het woord “Brama” een sterk verlangen of verlangen. Na een onderzoeks- en ontwikkelingsproces van twee jaar stelt Vinnie Rossi “Brama opent een nieuw hoofdstuk voor ons merk en toont aan de wereld onze sterke toewijding aan het ontwerpen en produceren van innovatieve audiocomponenten van referentiekwaliteit op het hoogste niveau.”

Voor het ontwerp van de Brama-productlijn werkte Rossi samen met industrieel ontwerper Olivier Raymond (Porsche Design, Mercedes-Benz) uit Montreal om te bereiken wat Raymond beschrijft als “een tijdloos designstatement dat positief onopgesmukt en beschut is. van voorbijgaande trends – het herdefiniëren van verwennerij in de meest elegante en duurzame mode.”

Vinnie Rossi Brama: klasse A 300B buizen onder de kap

De Brama-productlijn beschikt over onafhankelijke 300B direct verwarmde in klasse A werkende triode- en solid-state linestage secties met de mogelijkheid om ertussen te schakelen via een druk op de knop op de Brama Remote. Aan vermogen geen gebrek: 350 Watt RMS per kanaal aan vier Ohm voor de Brama Integrated Amplifier en 500 Watt RMS per kanaal aan vier Ohm voor de Brama Stereo Power Amplifier. Verder is er een 100-staps precisie weerstand ladder volumeregeling, volledig gebalanceerde input/outputs, home-theater bypass, evenals geheugen inputs die onafhankelijke instellingen opslaan voor elke input, inclusief Gain, Triode percentage, Balance, Phase en Stereo/Mono luistermodus.

De speciaal ontworpen 1.750 VA afgeschermde voedingstransformator heeft dubbele secundaire wikkelingen om onafhankelijke, dual mono lineaire voedingsprintplaten te voeden voor zowel de voorversterker- als de eindversterkersectie. Ultrasnelle zachte hersteldiodes, enorme filtercondensatoren en supergereguleerde uitgangen leveren dynamiek met zeer weinig ruis.

Alle uitgangen zijn beveiligd tegen overspanning, onderspanning, te hoge temperatuur en overstroom. Diagnostiek wordt naar de Brama Remote gestuurd voor eenvoudige weergave.

Het chassis is vervaardigd uit massief 6063R aluminium dat fijn gestraald en geanodiseerd is.

Vinnie Rossi Brama: volledige controle

De in Zwitserland gemaakte, nauwkeurig getrapte draaischakelaars bieden een fijne handmatige bediening. Voorts is er de nieuwe Brama-afstandsbediening, die een intuïtieve menustructuur biedt, een display met hoge resolutie met instelbare achtergrondverlichting, Bluetooth-communicatie, omgevingslichtdetectie, versnellingsmeter, USB-C-connectiviteit voor het opladen van de batterij en firmware-updates en een behuizing die is vervaardigd uit een blok aluminium.

Er zijn op maat gemaakte analoge meters met nauwkeurige luchtkernbewegingen, machinaal bewerkte aluminium wijzers en instelbare achtergrondverlichting. Saffierglas en hooggepolijste roestvrijstalen randen integreren de meters naadloos in het voorpaneel en geven de apparaten een voornaam uiterlijk.

Vinni Rossie Brama: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe versterkers kunnen in november 2021 worden besteld en worden eind 2021/begin 2022 verzonden naar Vinnie Rossi-distributeurs en -dealers. De prijzen voor de Benelux zijn nog niet bekend gemaakt.EDITORS' CHOICE