NIEUWSDenon

Denon introduceert AVR-X1700H 8K AV-receiver

Het Japanse audiomerk Denon introduceert vandaag de nieuwe 7.2-kanaals AVR-X1700H AV Receiver (AVR). De AVR beschikt over drie 8K HDMI-ingangen voor de nieuwste 8K/60Hz en 4K/120Hz Ultra HD-bronnen. De AVR, die de instapklasse in de bekroonde X-serie vernieuwt, biedt ook de nieuwste 3D-surroundformaten als Dolby Atmos en DTS:X, evenals hoogtevirtualisatie en ingebouwde HEOS muziekstreamingtechnologie voor meerdere kamers. De AVR-X1700H levert zeven kanalen versterking bij 145 Watt per kanaal. Hij is leverbaar vanaf november.

Denon AVR-X1700H

“De AVR-X1700H is een uitstekend uitgangspunt voor beginnende thuisbioscoop liefhebbers die op zoek zijn naar een AVR met alle functies voor een toegankelijke prijs. Compleet met meerdere 8K HDMI-ingangen, 3D-audio, gevirtualiseerd surroundgeluid en verschillende andere technologieën die te vinden zijn in eersteklas thuisbioscoopsystemen,” aldus Trip Randall, directeur van Denon. “In een tijd waarin veel mensen systeemupgrades overwegen om hun favoriete tv en films in hogere kwaliteit te bekijken, levert deze receiver met gemak de next-gen ervaring waar onze klanten om vragen.”

Denon AVR-1700H: 3D-theaterervaring

De Denon AVR-X1700H maakt een meeslepende 3D-audio-ervaring mogelijk met ondersteuning voor de nieuwste surround sound formaten, waaronder Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X en DTS Virtual:X. Gebruikers kunnen een 5.1.2 Dolby Atmos surround systeem maken door hoogte- of plafondluidsprekers te installeren, Dolby Atmos hoogteluidsprekers bovenop bestaande luidsprekers te installeren of gebruik te maken DTS Virtual:X en Dolby Atmos Height Virtualization technologieën.

Zowel Dolby- als DTS-technologieën voegen gevirtualiseerde hoogte- en surroundgeluidseffecten toe om meeslepende audio te creëren in 7.1-, 5.1- of 2.1-luidsprekeropstellingen. Dit maakt het mogelijk om met minder luidsprekers de ervaring te creëren van een geluidsveld dat zich boven en voorbij de luisteraar uitstrekt en is ideaal voor systemen zonder losse hoogte- of surround-luidsprekers in de kamer.

Denon AVR-1700H: geavanceerde 8K HDMI-videosectie met eARC

Om de best mogelijke beeldkwaliteit te garanderen is de AVR-X1700H uitgerust met een geavanceerde HDMI-sectie. De HDMI-kaart bevat zes ingangen waarbij één uitgang drie 8K-ingangen omvat die 8K/60Hz en 4K/120Hz videodoorvoer tot 40 Gbps ondersteunen. Alle HDMI-ingangen beschikken over 4:4:4 Pure Color-subsampling, HDR10, HDR10+, Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), Dynamic HDR en BT.2020 pass-through ondersteuning voor het beste beeld. Ook hebben alle kanalen 8K upscaling en HDCP 2.3, de nieuwste standaard voor kopieerbeveiliging zodat alle content kan worden weergegeven.

De AVR-X1700H is eenvoudig aan te sluiten via eARC (Enhanced Audio Return Channel) om ongecomprimeerde en objectbased audio van de TV naar de receiver te brengen via één HDMI-kabel. Gamers hebben ook de beschikking over een groot aantal technologieën voor een vloeiende en snellere game-ervaring, waaronder: 4K/120Hz pass-through, Variable Refresh Rate (VRR), Quick Frame Transport (QFT), en Auto Low Latency Mode (ALLM).

Denon AVR-1700H: multiroom muziekstreaming in hoge resolutie

De Denon AVR-X1700H is compatibel met Apple AirPlay 2 voor iPhone-gebruikers en Bluetooth voor gebruikers van Android-smartphones, terwijl de USB-poort op het voorpaneel makkelijk audio afspeelt van verschillende audioformaten met hoge resolutie (WAV, FLAC, ALAC en DSD 2.8/5.6 MHz-bestanden) vanaf opslagapparatuur.

Draadloze connectiviteit met populaire streaming muziekdiensten zoals Spotify, Amazon Music HD, Tidal en meer zijn ook te bedienen via HEOS Built-in. Deze kan ook hoge resolutie audio streamen indien ondersteund door de streamingdienst. Met HEOS Built-in kan de AVR-X1700H draadloos muziek verspreiden naar compatibele HEOS Built-in producten zoals de Denon Home 150/250/350 draadloze luidsprekers die overal in huis kunnen worden geïnstalleerd. Luisteraars kunnen perfect gesynchroniseerd hetzelfde nummer afspelen in elke kamer of een ander nummer selecteren voor elke aangesloten kamer via de HEOS-app.

De Denon AVR-X1700H zet geluidskwaliteit op de eerste plaats met ondersteuning voor hoge-resolutie audiostreaming in een groot aantal formaten, waaronder: FLAC, ALAC en WAV-bestanden, evenals DSD 2.8/5.6MHz. De nieuwste AVR heeft ook een draaitafelingang. Met dubbele subwooferuitgangen kunnen luisteraars gemakkelijk meerdere subwoofers toevoegen om een geoptimaliseerde lage frequentieverspreiding te krijgen voor het luisteren naar films of muziek.

Denon AVR-1700H: verbeterde nauwkeurigheid met Audyssey-ruimtecorrectie

De AVR-X1700H maakt gebruik van Audyssey MultEQ XT voor een gemakkelijke, nauwkeurige luidsprekeropstelling en akoestische kalibratie van het systeem, zodat liefhebbers van thuisbioscopen hun systemen kunnen verfijnen voor een optimale luisterervaring. De technologie detecteert de grootte, het type en de configuratie van de gebruikte luidsprekers en meet hun respons in de kamer voor optimale prestaties. Het werkt van een eenvoudige 2.1-kanaals opstelling tot een 5.1.2 Dolby Atmos/DTS:X opstelling. Luisteraars kunnen de instellingen verder naar wens aanpassen via de geavanceerde Audyssey MultEQ Editor-app, die verkrijgbaar is voor iOS en Android.

Denon AVR-1700H: extra functies en voordelen

De nieuwste 8K AVR biedt nog tal van andere voordelen, waaronder een “Dual Speaker Presets”-functie, waarmee gebruikers twee verschillende luidsprekerconfiguraties en Audyssey-instellingen kunnen opslaan en direct tussen deze instellingen kunnen schakelen. Met “Dialog Enhancer” kunnen gebruikers het dialoogniveau tijdens het luisteren aanpassen, zodat ze nooit een woord missen. Voor een optimale toegankelijkheid beschikt de AVR-X1700H over een Bluetooth Audio Transmitter, waarmee luisteraars kunnen genieten van hun favoriete content via een Bluetooth-hoofdtelefoon en die kan worden gebruikt als Bluetooth-only weergave, of als gelijktijdige weergave met aangesloten luidsprekers.

De nieuwe AVR werkt ook met Amazon Alexa, Google Assistant en Apple Siri voor spraakbediening van AVR-functies.

Denon AVR-1700H: prijs en leveringsinformatie

De AVR-X1700H (ook verkrijgbaar als AVR-X1700H DAB met ingebouwde DAB-tuner) kost 649 euro (dat is 679 euro voor de AVR-X1700 DAB) en is vanaf november 2021 verkrijgbaar bij geautoriseerde Denon verkopers.

MERK

EDITORS' CHOICE