NIEUWSKEF

KEF viert 60-jarig jubileum met eigen stichting

Sinan Kökbugur | 12 oktober 2021 | Fotografie Fabrikant | KEF

Het Britse audiomerk KEF bestaat sinds 1961 en viert dit jaar dus zijn zestigste verjaardag. Om het jubileum te vieren introduceert het Britse audiomerk KEF een stichting en een nieuwe productlijn. Al zes decennia is KEF naar eigen zeggen een gepassioneerde pionier op het gebied van hoogwaardige audioapparatuur en het creëren van prijswinnende luidsprekers. In deze periode heeft het merk er, door voortdurend te innoveren en te streven naar excellentie, voor gezorgd dat het nu een hechte doelgroep van audioliefhebbers en artiesten heeft.

KEF: Britse fabrikant van luidsprekers

KEF is opgericht in 1961 door Raymond Cooke OBE (1925-1995). Het hoofdkantoor was in die vroege jaren een nissenhut op het terrein van de Kent Engineering & Foundry in Groot-Brittannië en na meer dan een halve eeuw vooroplopen in audio blijft het bedrijf zich nog altijd committeren aan een excellente geluidskwaliteit. Van de doorbrekende Uni-Q technologie tot het wederom hoger leggen van de lat met de LS50 Wireless, toont KEF aan een bedrijf met flair te zijn, soms zelfs controversieel, maar altijd met de perfecte balans tussen obsessie voor een harmonieus ontwerp en de meest vooruitstrevende technologie. KEF’s reputatie voor kwaliteit heeft als basis dat er geen concessies worden gedaan aan de authenticiteit en ervaring van geluid, aldus de persverklaring n.a.v. de zestigste verjaardag van het bedrijf.

KEF: oktober 2021 uitgeroepen tot feestmaand

Om het jubileum te vieren, heeft KEF de maand oktober uitgeroepen tot ‘Internationale KEF-maand’. In deze maand lanceert het merk zes afspeellijsten met iconische Britse nummers die elk decennium uit de geschiedenis van KEF representeren. De afspeellijsten zijn te beluisteren op Spotify, Tidal en Apple Music. Daarnaast organiseert KEF deze maand een winactie, waarbij drie muziekfans kans maken op een paar LS50 Wireless II speakers samen met een KC62 subwoofer, een paar van LS50 Wireless II speakers of de Mu3 Noise Cancelling True Wireless Earphones. Om kans te maken op een van de prijzen kunnen deelnemers hun favoriete nummer insturen.

Luisteren naar de afspeellijst en het insturen van jouw favoriete nummer kan via kef.com.

KEF wil ervoor zorgen dat de toekomst van hoge kwaliteit audio persoonlijk is, waardoor meer mensen toegang hebben tot een exceptionele luisterervaring. Om dit mogelijk te maken lanceert het merk dit jaar nieuwe innovaties die in de komende maanden worden aangekondigd. Daarnaast start KEF een stichting om de talenten die, veelal anoniem, achter de schermen in de audio-industrie werken, te helpen met subsidies en studiebeurzen. Het merk wil activaties en projecten starten voor onder andere (audio) ingenieurs, geluidsmixers en producers van muziek, films en games om zo talent te ondersteunen en de toekomst van ongeëvenaarde geluidsontwerpen veilig te stellen.

KEF: “luister en beleef”

KEF’s missie is om geluid te leveren met zo min mogelijk consessies; van hoge tonen tot bass en alles daartussen. Het merk vindt dat luisteraars volledig meegenomen horen te worden door het heldere van hun producten. Het KEF-team combineert dagelijks hun passie voor akoestische authenticiteit en innovatieve ontwikkeling om een ongeëvenaarde geluidservaring te bieden aan alle generaties.

Het verhaal achter KEF

KEF is ontstaan uit zijn originele benaming, Kent Engineering and Foundry in Maidstone, waar tot op de dag van vandaag alle producten worden gemaakt. Het merk is in 1961 door Raymond Cooke OBE opgericht. De BBC-ingenieur raakte geïnspireerd door zijn liefde voor muziek en weigerde om te compenseren op het gebied van audio. Sinds de oprichting bestaat KEF om ruimtes te vullen met hoge kwaliteit audio. Door de jaren heen heeft het nooit zijn Britse herkomst, compromisloze kwaliteit of grensverleggende innovaties uit het oog verloren.

Kenmerkend aan KEF is dat het bedrijf altijd het randje van audio-technologie heeft opgezocht, pionier was in het vroege gebruik van synthetische materialen en daarnaast het eerst bedrijf was dat in 1973 al computersimulatie gebruikte om de luidsprekerprestaties te meten en te ontwikkelen. Dit werd gevolgd door de creatie van revolutionaire technologieën zoals Uni-Q, Uni-Core en Metamaterial Absorption. De originele collectie van zeer betrouwbare luidsprekers, bouwkundige luidsprekers en subwoofers heeft zich de afgelopen zestig jaar ontwikkeld, met als doorbraak de draadloze luidsprekers, draagbare bluetooth luidsprekers en koptelefoons.

Samen met een team van getalenteerde ingenieurs en in-house ontwerpers werkt KEF aan het behouden van de audio integriteit van het merk. Daarnaast zijn zij een samenwerking aangegaan met bekende ontwerpers waaronder Ross Lovegrove, Michael Young, Sir Terence Conran, Eric Chan en Marcel Wanders, om hun unieke kijk op KEF’s product design te gebruiken in het ontwerp van de producten.

MERK

EDITORS' CHOICE