NIEUWSKEF

KEF toont in-ears Mu3 ontworpen door Ross Lovegrove

Sinan Kökbugur | 28 januari 2021 | Fotografie Fabrikant | KEF

Het Britse luidsprekermerk KEF heeft de Mu3 Noise Cancelling True Wireless-hoofdtelefoon gelanceerd. De nieuwe Mu3 is ontworpen door de Ross Lovegrove en ontwikkeld door het akoestische team van KEF in Groot-Brittannië om onderweg ongerept geluid met hoge resolutie te leveren. De levering gaat volgende maand beginnen.

Kef Mu3: volledige draadloze in-ear hoofdtelefoon

KEF is een pionier op het gebied van hoogwaardige audioapparatuur die puur en natuurlijk geluid produceert. Van kleine en grote luidsprekers tot draadloze luidsprekers en hoofdtelefoons, ze zijn ontworpen om magische klanklandschappen te leveren. In 2021 viert KEF zestig jaar compromisloze toewijding aan toonaangevende audiotechnologie. De nieuw gelanceerde Mu3 bevestigt naar eigen zeggen KEF’s zestig jaar oude obsessie met het produceren van de beste kwaliteitsproducten die geluid leveren 'zoals de artiest het bedoeld heeft'. De nieuwe Mu3 oordopjes bieden muziekliefhebbers de vrijheid om elke noot, elk woord en elk detail te horen, of ze nu onderweg zijn, in de sportschool of op de bank, aldus de Britse fabrikant.

KEF Mu3: puur en nauwkeurig geluid

De audioprestaties van Mu3 profiteren van speciaal door KEF afgestelde Actieve Noise Cancelling technologie. Het stelt de Mu3 volgens de fabrikant in staat om externe ruis te elimineren zonder de details te beïnvloeden die muziek tot leven brengen.

Elk van de sculpturale behuizingen van de Mu3s bevat een 8,2 mm dynamische fullrange driver, afgesteld door het technische team van KEF om een uitzonderlijk dynamisch en goed gebalanceerd, coherent geluid te leveren met rijke middentonen, gedetailleerde bassen en heldere hoge tonen.

KEF Mu3: ontwerp door Ross Lovegrove

Om ervoor te zorgen dat de Mu3 er net zo goed uitziet als klinkt, heeft KEF opnieuw samengewerkt met Ross Lovegrove, de ontwerper achter de MUON-luidspreker en de MUO Bluetooth-luidspreker. Bekend om zijn innovatieve benadering en vloeiende, sculpturale vormen, geeft Ross Lovegrove een nieuwe dimensie aan geluid. Door middel van een ontwerp dat zowel schoonheid als technologisch vernuft omvat, is Lovegrove's voortdurende samenwerking met KEF een oefening in esthetische en technische uitmuntendheid.

De Mu3-oortelefoons zijn misschien klein, maar hun sculpturale uiterlijk biedt verfijning binnen hun compacte afmetingen. De pure en strakke esthetiek past perfect bij de ontwerpfilosofie van KEF. Goed design gaat over meer dan alleen stijl. De Mu3-oortelefoons bieden kwaliteit en bijpassende ergonomie, aldus KEF.

KEF Mu3: compact, ergonomisch ontwerp

Het foutloze ergonomische ontwerp van de nieuwe Mu3 zorgt ervoor dat de luisteraar de meest comfortabele audio-ervaring heeft. De Mu3s zijn perfect gebalanceerd in de oren door slimme weging, waardoor ze er niet uit vallen. Ze zijn verkrijgbaar met een keuze uit vier pasvormen van subtiel verschillende grootte om de meest op maat gemaakte pasvorm voor de oren van de drager te geven, terwijl ze ook de perfecte afdichting bieden voor geluidsisolatie en stevig op hun plaats blijven zitten.

KEF Mu3: bluetooth 5.0, geen latentie

De Mu3 verlost de luisteraar van het gedoe met kabels dankzij de stabiele, latentievrije Bluetooth 5.0-connectiviteit. De audioprestaties worden verder verbeterd door de introductie van gelijktijdige transmissie, waarbij beide oortelefoons tegelijkertijd een signaal ontvangen, in plaats van de meer gebruikelijke benadering waarbij audio naar de ene oortelefoon wordt gestuurd en doorgestuurd naar de andere, waardoor het risico van latentie bestaat. Mu3 levert naadloze prestaties, ze zijn eenvoudig aan te sluiten en uitzonderlijk stabiel op zowel iOS- als Android-apparaten. Na de eenvoudige installatie maakt automatisch koppelen het luisteren naar de Mu3 een moeiteloze ervaring.

De Mu3-oortelefoons beschikken ook over een 'Ambient-modus', waarbij met een druk op de knop actieve ruisonderdrukking wordt uitgeschakeld, en in plaats daarvan wordt de audio die wordt opgevangen door de microfoons afgespeeld via de oordopjes, waarbij passieve ruisonderdrukking wordt omzeild en de drager direct omgevingsgeluiden kan waarnemen.

De Mu3 heeft ook snel oplaadbare batterijen met een hoge capaciteit om ervoor te zorgen dat ze een hele dag meegaan, zelfs als Bluetooth en ruisonderdrukking zijn ingeschakeld. Ook interessant, de Mu3 kan tegen een regendruppel dankzij het spatwaterdichte ontwerp.

KEF Mu3: technische specificaties

  • Voorzien van Active Noise Cancelling, afgestemd om extern geluid te elimineren met behoud van nuance en detail
  • 8,2 millimeter dynamische fullrange driver
  • Bluetooth 5.0
  • Ergonomisch ontwerp voor comfort en pasvorm
  • IPX5 spatwaterdicht ontwerp voor alle weersomstandigheden
  • Tot 24 uur gebruik (9 uur bij volledig opladen; plus 15 uur met oplaaddoos)
  • Snel opladen van 5 minuten voor 1 uur gebruik
  • Vier sets ultrazachte siliconen oordopjes voor optimaal comfort en pasvorm (groot, medium, klein, kort)

 

KEF Mu3: prijs en leveringsinformatie

Naar verluidt zal de levering van de KEF Mu3 in de eerste week van de volgende maand gaan beginnen. De adviesprijs voor de Benelux zal 230 euro zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE