NIEUWSElac

Elac Uni-Fi Reference: productlijn van luidsprekers voor muziek en thuisbioscoop

Sinan Kökbugur | 08 oktober 2021 | Fotografie Fabrikant | Elac

De Duitse luidsprekerbouwer Elac heeft de nieuwe productlijn Uni-Fi Reference gelanceerd. De Uni-Fi Reference is naar eigen zeggen ontwikkeld met het doel om, net als de befaamde Debut 2.0 serie, de nieuwe maatstaf te worden in zijn prijsklasse. De hoogwaardige drivers en een zeer rigide kastconstructie staan volgens de fabrikant alleen al borg voor “waar voor je geld”. “Objectieve beoordelingen over de weergavekwaliteit laten we graag aan anderen over,” aldus Elac.

Elac Uni-Fi Reference

Het midden/hoog wordt in alle modellen uit Elac’s nieuwe productlijn Uni-Fi Reference  verzorgd door een nieuw ontwikkelde Dual-Concentric driver. Deze driver bestaat uit een zijden dome tweeter met een zeer groot frequentiebereik tot 35 kHz en een aluminium conus voor de middentonen. De Dual-Concentric driver staat bekend om zijn grote sweetspot en de daardoor grote optimale luisterzone.

Voor de UBR62 monitor c.q. boekenplankluidspreker wordt een 16 centimeter woofer met aluminium conus ingezet en voor de UFR52 vloerstaander en UCR52 woofers van 13 centimeter.

De zachte lijnen van het licht gebogen frontbaffle hebben naast hun fraaie verschijning ook als voordeel dat het brekingseffect verder wordt verminderd. Tevens ontstaat zo een homogener klankbeeld. Alle drie de modellen hebben poort aan de voorzijde, hetgeen plaatsing van de luidsprekers dicht tegen een wand mogelijk maakt. Intern zijn de behuizingen voorzien van veel extra verstevigingen om kastresonanties te voorkomen.

De serie is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: noten met zwarte satijnlak en lichteiken met witte satijnlak. “Met zijn fraai gevormde basreflexpoort en het tot in de puntjes afgewerkte luidsprekerchassis zullen deze luidsprekers, al dan niet voorzien van een magnetische grill, nergens misstaan,” aldus de trotse fabrikant.

Elac Uni-Fi Reference: prijzen en leveringsinformatie

Elac Uni-Fi Reference UBR62: 424 euro per stuk
Elac Uni-Fi Reference UFR52:  849 euro per stuk
Elac Uni-Fi Referene, Center UCR52: 549 euro per stuk

Meer weten? Kijk dan op Elacsound.nl

.

MERK

EDITORS' CHOICE