NIEUWSStassen Hifi

B&W Diamond 800-Serie voor het voetlicht op zat. 6 nov. bij Stassen Hifi

Op zaterdag 6 november a.s. organiseert Stassen Hifi in Tegelen een demonstratie met de nieuwe Bowers & Wilkins 800-Serie Diamond luidsprekers. De versterkers van Coda en Audia Flight en streamers van X-Odos gaan het muzieksignaal aanleveren. Belangstellenden moeten van tevoren even een e-mail sturen naar Stassen Hifi.

Audioshow op zaterdag 6 november bij Stassen Hifi in Tegelen

Op verschillende tijdstippen en in verschillende luisterruimtes worden in het Palazzo Luisterkasteel in Tegelen van Stassen Hifi luistersessies gehouden met de modellen 801 D4, 802 D4, 803 D4, 804 D4 en 805 D4 van Bowers & Wilkins in combinatie met verschillende versterkers en streamers, waaronder versterkers van het Amerikaanse Coda en het Italiaanse Audia Flight en streamers van het Duitse X-odos.

Bowers & Wilkins 800-serie Diamond

De nieuwe 800-serie Diamond van Bowers & Wilkins bestaat in totaal uit zeven modellen, waarvan vijf luidsprekers en twee center luidsprekers. De stijlvolle luidsprekers zijn voorzien van baanbrekende technologieën en honderden detailverbeteringen en worden volgens Stassen niet zonder reden de meest transparante en natuurlijk klinkende serie luidsprekers genoemd die Bowers & Wilkins ooit heeft geproduceerd.

In de grotere drieweg-modellen zijn de drivers voorzien van een uitermate stijf en volledig aluminium chassis met Tuned Mass Dampers om iedere resonantie te dempen. De iconische Solid Body Tweeter behuizing bestaat uit een bijna 30 centimeter lang massief stuk aluminium met hoge stijfheid. Nog meer resonantieremmende technologie vinden we in het Matrix-systeem, waarbij hoogwaardige panelen en aluminium beugels de zijkanten van de behuizing verstevigen voor een geloofwaardige klankveld en hoge resonantiedemping. De bijzondere maar vooral zeer akoestisch gevormde Turbine-head is uitgerust met een Continuum-midrange-conus in een stevige en goed gedempte behuizing. Bovendien is deze losgekoppeld van de behuizingen van de andere drivers, wat voor het meest realistische midrange-geluid zorgt dat Bowers & Wilkins tot op heden heeft kunnen produceren.

Coda versterkers

Coda Technologies maakt al decennia lang uitzonderlijke transistorversterkers, met het legendarische geluid van klassieke Treshold versterkers. Geen korreligheid in het hoge of verkleuring in het midden, maar juist ruimtelijkheid en snelheid dat met name herkenbaar is in buizengeluid. Versterkers van Coda Technologies zijn in staat elk stuk muziek tot leven te brengen, en zijn uiterst geschikt om onder andere de Bowers & Wilkins 804 D4 (met de Coda CSib) en het vlaggenschip, de Bowers & Wilkins 801 D4 (met de Coda 07x en Coda 16.0) aan te sturen.

Audia Flight versterkers

Audia Flight maakt sinds 1996 volledig handgemaakte versterkers met een typisch Italiaanse elegantie in het design. De producten van Audia Flight zijn zeer hoogwaardig ontworpen componenten, waaronder een ontwerp stroomterugkoppelingscircuits dat een hoge snelheid, een uitzonderlijke belastingcontrole en zeer nauwkeurig signaal biedt. Voorts heeft Audia Flight een verfijnd kastontwerp en een volumeverzwakker met constante impedantie voor nauwkeurige frequentiereactie. De versterker van Audia Flight is in staat om probleemloos te zorgen voor sonische uitmuntendheid in combinatie met onder andere de Bowers & Wilkins 805 D4 (met de Audia Flight FL Three S) en de Bowers & Wilkins 802 D4 (met de Audia Flight FLS 10), aldus Stassen Hifi.

Bijwonen luisstersessie zat. 6 nov. bij Stassen Hifi?

Voor deelname aan een van de sessies, om 10:00 uur, 12:00 uur, 14:00 uur of 16:00 uur, kan een belangstellende zich opgeven door een e-mail te sturen naar stassen@stassen.nl. Stassen verzoekt iedereen om 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. En uiteraard wordt iedereen zoals gebruikelijk in Limburgse gastvrijheid ontvangen met een kop koffie en een stukje Limburgse vlaai.

De volgende vijf sets zullen klaar staan voor demonstratie:

  1. B&W 801 D4 met Coda 07x voorversterker en de Coda 16.0 eindversterker
  2. B&W 802 D4 met Audia Flight FLS 10
  3. B&W 803 D4 met Coda CP voorversterker en de Coda No 8 eindversterker
  4. B&W 804 D4 met Coda CSib
  5. B&W 805 D4 met Audio Flight FL Three S

Voor streaming zal gebruik worden gemaakt van X-odos streamers.

Adres en contactgegevens van Stassen Hifi

Palazzo luisterkasteel en winkel
Grotestraat 23
5931 CS Tegelen
 
Tel. +31 (0)77 – 320 7320
Website: www.stassen.nl
E-mail: stassen@stassen.nl


EDITORS' CHOICE