NIEUWSNeat

Neat Acoustics Petite 30: jubileummodel in beperkte oplage

Sinan Kökbugur | 05 oktober 2021 | Fotografie Fabrikant | Neat

De Britse luidsprekerbouwer Neat Acoustics heeft dertig jaar geleden monitormodel Petite uitgebracht. Hoewel gaandeweg wat wijzigingen zijn doorgevoerd, is de Petite tot 2016 in productie geweest. Neat brengt nu het jubileummodel Petitie 30 uit. De oplage is beperkt tot slechts honderd paar. 

Neat Acoustics Petite 30

Met vrijwel dezelfde buitenafmetingen als de klassieke Petite modellen, is deze nieuwe versie een verder doorontwikkeld ontwerp en het Britse merk zegt dat het “de beste versie tot nu toe is van deze nu legendarische luidspreker”.

De Neat Petite 30 is voorzien van een nieuwe 150 millimeter bas-middeneenheid met een gepatenteerde polymeerconus en een gegoten aluminium chassis. De hoogweergave komt voor rekening van een een geavanceerde Air Motion Transformer-tweeter. De Neat Petite 30 wordt geleverd in een hoogglans zwarte of witte afwerking. De speaker heeft een handgebouwd cross-overfilter met hoogwaardige componenten en dubbele aansluitingen.

Elk paar wordt getest en ondertekend door de oprichter van Neat, Bob Surgeoner, en wordt geleverd met een speciaal cadeaupakket en een boekje getiteld “History Of Neat”.

Neat Acoustics Petite 30: prijs en leveringsinformatie

De Petite 30 wordt eind oktober 2021 gelanceerd. De oplage is beperkt tot honderd paar wereldwijd en het jubileummodel zal worden verkocht via speciaal aangestelde Jubileumdealers en distributeurs. We weten niet of er ook exemplaren naar de Benelux zullen komen en wat dan de prijs zal zijn.


EDITORS' CHOICE