NIEUWSSennheiser

Sennheiser RS 5200: superieure klank voor maximaal TV-plezier

Het Duitse Sennheiser heeft de RS 5200 uitgebracht, een draadloze in-ear hoofdtelefoon die bedoeld is voor gebruik bij een televisie. Met de draadloze digitale mogelijkheden van de Sennheiser RS 5200 wordt optimaal tv kijken – en vooral luisteren – een fluitje van een cent. Sennheiser focust zich met name op gebruiksvriendelijkheid en draagcomfort met een lichtgewicht ontwerp en gepersonaliseerde geluidsinstellingen.

Sennheiser RS 5200

Audio-instellingen afstemmen op individuele behoeften doet de RS 5200 in een handomdraai. Moeite om de dialogen te verstaan? Activeer de Speech Clarity Function met een simpele druk op de knop en storende achtergrondgeluidjes worden weggefilterd. De gebruiker kan kiezen uit drie luisterprofielen om de helderheid van verschillende frequentiebanden op te krikken. Met de volumeregeling van de RS 5200 kunnen linker- en rechterkanaal apart worden ingesteld voor de perfecte balans.

“Sennheiser’s nieuwste telg binnen de RS 5000-reeks biedt tv-kijkers een ongehoorde luisterervaring. De RS 5200 bundelt superieure audiokwaliteit, beter verstaanbare dialogen en draadloze mogelijkheden in een elegante en gebruiksvriendelijke oplossing met verbeterd comfort voor langere kijksessies,” aldus Irene Strüber, Product Manager Enhanced Hearing bij Sennheiser. “Zelfs als je gehoor wat moeite heeft met volgen, dan zorgen de instelopties van de RS 5200 ervoor dat je altijd 'mee' bent.”

Sennheiser RS 5200: draadloze verbinding met eenvoudige configuratie

De kristalheldere digitale draadloze transmissie zorgt ervoor dat de kijkervaring met de RS 5200 niet verzandt in een kluwen van kabels. Als luisteraar ga en sta je waar je maar wil. Tot op 70 meter van de zenderset geniet je nog altijd van een unieke luisterervaring.

De configuratie en het alledaags gebruik van het systeem zijn verfrissend eenvoudig. Het horizontale docking station sluit je op de tv aan met digitale (optische) of analoge audiokabels. De ingebouwde, oplaadbare batterij van de ontvanger is goed voor 12 uur onafgebroken kijkplezier. Om hem op te laden, sluit je de batterij van de ontvanger aan op het basisstation. Het systeem verwittigt de gebruiker wanneer de batterij bijna leeg is. Bij niet gebruik schakelt de unit zichzelf automatisch uit om energie te besparen.

Sennheiser RS 5200: ontworpen voor comfort

Door de druk op de oren te verminderen, verhoogt het ergonomische en vederlichte ontwerp van de RS 5200 het draagcomfort. Wie een RS 5200 heeft, kan kiezen uit vier stijlen en maten van ooradapters, waaronder siliconen adapters in S- en L-maten. Volgens Sennheiser past de RS 5200 altijd perfect. De adapters in geheugenschuim passen zich aan de vorm van het oor aan voor een nog betere geluidsafscherming. Anderzijds kunnen gebruikers ook opteren voor open oordopjes die geluid van buitenaf beter binnenlaten. Doordat je de koptelefoon onder de kin draagt, verlicht je de druk op de slapen. Dat betekent dubbel draagcomfort voor wie een bril heeft.

Sennheiser RS 5200: prijs en leveringsinformatie

De Sennheiser RS 5200 is nu verkrijgbaar voor 250 euro.


EDITORS' CHOICE