NIEUWS

Lorenzo Audio Labs is een nieuwe Spaanse audiofabrikant

Sinan Kökbugur | 28 september 2021 | Fotografie Fabrikant

Lorenzo Audio Labs is een nieuwe Spaanse audiofabrikant die bestaat uit een team van twee heren genaamd Miguel Lorenzo Castro en Josep M. Gallart. Castro en Gallart hebben een brede ervaring van meer dan twintig jaar ontwerpen en produceren van luidsprekers, het ontwerpen van hifiproducten voor andere audiomerken en het werken als distributeur en uitgever van tijdschriften over hifi. Het portfolio van Lorenzo Labs bestaat uit een vloerstaande luidspreker, een monitorluidspreker en een audiomeubel. Alles wordt met de hand gemaakt.

Lorenzo Audio Labs

Lorenzo Audio Labs gelooft in het met de hand maken van hun producten, omdat naar eigen zeggen alleen handgemaakt werk het buitengewone kwaliteitsniveau biedt dat het nieuwe bedrijf nastreeft. Dit blijkt uit de fabricage van de met de hand gesoldeerde cross-over, die is gemaakt zonder printplaten en voor het overige is gemaakt met de beste componenten die op de markt verkrijgbaar zijn. De basreflexpoorten van de luidsprekers zijn met de hand gedraaid en gemaakt van zeer speciaal klankhout. De Panzerholz-houten onderdelen zijn ontworpen in huis en gebruikt op kritieke plaatsen zoals de moeren en knoppen van de luidsprekeraansluitingen, isolerende schijven op de voeten, of stevige stukken die de drivers vasthouden om de noodzaak te elimineren dat metalen schroeven hun chassis raken en de trillingen van de kasten naar de drivers overbrengen.

Op dit moment biedt Lorenzo Audio Labs twee luidsprekermodellen aan. De LM1 is een vloerstaander en de LM5 is een monitormodel. De middentoners en woofers hebben een papieren conus. De Alnico-magneten werken samen met hoogwaardige componenten van Duelund, Jupiter, Mundorf en Pathaudio. De interne bedrading van de luidsprekers is gemaakt met zeer zuiver koper-, zilver- en gouddraad.

De afwerking van de Lorenzo Audio Labs-luidsprekers is handmatig uitgevoerd door een ambachtsman van de vierde generatie, wiens familie al sinds 1888 werkt met inlegwerk en inlegtechnieken. De behuizingen zijn bedekt met natuurlijk houtfineer, streng geselecteerd op schoonheid en duurzaamheid, samen met handgemaakte inlays van verschillende houtsoorten en parelmoer. Tot slot zijn de kasten hoogglans gelakt, met maar liefst zeven vernislagen.

Om de beste energiecontrole in de luidsprekers te bereiken, heeft Lorenzo Audio solide behuizingen gebouwd met fenolmultiplex met elastomeer in een beperkte laag om de trillingen te absorberen die door de drivers worden overgedragen. Hoorns, voor- en achteronderdelen worden gemaakt met vijfassige CNC-machines. De luidsprekers staan op massief stalen poten met een onderstuk van Panzerholz, dat de vloertrillingen filtert. Als de apparatuur op een tapijt wordt geplaatst, kunnen deze Panzerholz-schijven eventueel worden verwijderd.

Lorenzo Audio Labs prijzen en leveringsinformatie

Op dit moment is het portfolio nog beperkt tot de vloerstaande LM1, het vloerstaande vlaggenschip en monitormodel LM5. Ook heeft het bedrijf het bijpassende Art Deco audiomeubel op de markt gebracht. We weten niet of wanneer de producten van Lorenzo Audio Labs in winkel in de Benelux komen te staan en voor welke prijzen. Meer weten? Kijk dan op de website van Lorenzo Audio Labs.


EDITORS' CHOICE