NIEUWSAudiolab

Audiolab Omnia: cd-speler, versterker, DA-converter en streamer

Het Britse audiomerk Audiolab heeft de Omnia aangekondigd, een alles-in-één apparaat waar de gebruiker alleen nog een paar passieve luidsprekers aan hoeft toe te voegen. De Omnia beschikt over analoge en digitale ingangen, een cd-loopwerk, streaming-functies en een klasse AB versterker die 50 Watt per kanaal kan leveren aan een luidspreker met een impedantie van acht Ohm. Naar verwachting kan de Omnia vanaf de maand november worden geleverd in een zwarte of zilverkleurige uitvoering.

Audiolab Omnia

De nieuwe Omnia van Audiolab is een multifunctioneel apparaat waar de gebruiker alleen nog een set luidsprekers aan hoeft te verbinden om muziek te kunnen luisteren. Nee, de Omnia kan geen platen spelen, ook geen cassettebandjes of spoelen, maar voor het overige heeft de gebruiker niets meer nodig. CD-speler? Check. Streamer? Check. DA-converter? Check. Geïntegreerde versterker? Jazeker.

De in klasse AB werkende Omnia kan twee keer 50 Watt aan acht Ohm en twee keer 75 Watt aan vier ohm leveren. De gebruiker heeft de beschikking over een drietal cinch-lijningangen en een cinch-aansluiting voor een draaitafel met een mm-element. Dan zijn er ook nog vier digitale ingangen (twee stuks coax en twee stuks optisch) en een USB-ingang. De ES9038Q2M 32-bits DAC geeft een nauwkeurige omzetting van digitale bestanden. De Omnia kan ook MQA decoderen.

Ook is in een netwerkspeler voorzien die met de Play-Fi-app van DTS toegang biedt tot vrijwel alle streamingdiensten alsmede internetradio, maar wie via Bluetooth (5.0 aptX/aptX LL) wil genieten van muziek kan dat natuurlijk ook doen. Een hoofdtelefoon wordt aangestuurd door de dedicated current-feedback versterkingsmodule. Het 4,3 inch kleurendisplay van 800x480 pixels maakt de bediening gemakkelijk. En wie van VU-meters houdt kan VU-meters op het display zetten.

Audiolab Omnia: prijs en leveringsinformatie

De Omnia is naar verwachting verkrijgbaar vanaf november in een zwarte of zilverkleurige uitvoering. De adviesprijs is net geen 1.800 euro. Wie meer wil weten kan binnenlopen bij een dealer van Audiolab of kijken op www.audiolabstore.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE