NIEUWSCabasse

Cabasse viert 70-jarig jubileum met lancering van Pearl Pelegrina

Sinan Kökbugur | 22 september 2021 | Fotografie Fabrikant | Cabasse

De Franse luidsprekerbouwer Cabasse heeft de Pearl Pelegrina gelanceerd, een bolvormige actieve luidspreker die de zeventigste verjaardag van het Franse bedrijf markeert. De nieuwe Pearl Pelegrina komt in een beperkte oplage van zeventig paar op de markt en ontleent zijn naam aan een zeldzame 55-karaats parel die in 1913 werd ontdekt en “de onvergelijkbare” werd genoemd. Elk van de zeventig luidsprekerparen zal in deze exclusieve serie een genummerd plaatje dragen. De koper kan kiezen uit een witte of zwarte uitvoering.

Cabasse Pearl Pelegrina: actieve tricoaxiale luidspreker

“De komst van de Pearl Pelegrina markeert een belangrijke datum in de geschiedenis van Cabasse: onze 70e verjaardag. Dit 70-jarige avontuur is een lang en mooi verhaal over een passie voor muziek en akoestische expertise, maar ook over een merk dat is gemoderniseerd en geëvolueerd om te profiteren van de groeiende mogelijkheden van digitale technologie om een reeks hoogwaardige, verbonden luidsprekers,” aldus de verklaring van Cabasse.

De Pearl Pelegrina is het vlaggenschip van de Pearl-productlijn. Net zoals de Sphere, zal de Pearl Pelegrina de meest veeleisende muziekliefhebbers en audiofielen tevreden stellen. Het hart van het systeem is een tricoaxiale driver zoals ook aanwezig in Sphere en Baltic V. De bolle vorm biedt grote akoestische voordelen maar is tegelijkertijd compact met een diameter van slechts 42 centimeter die in staat is tot het hoogste prestatieniveau. Volgens Cabasse is de Pearl Pelegrina het hoogtepunt van meer dan twintig jaar onderzoek naar signaalverwerking van Cabasse. De gebruiker heeft de beschikking over streamingtechnologieën dankzij embedded software en CRCS, een automatisch kamercorrectiesysteem. Kalibratie gaat via een in de luidspreker geïntegreerde microfoon om geluidsoptimalisatie mogelijk te maken in de luisterruimte waar de luidspreker staat.

De Pearl Pelegrina heeft een grote dynamische capaciteit met een nieuwe gepatenteerde HELD-driver van dertig centimeter die 1.850 Watt RMS versterkervermogen achter zich heeft staan. In totaal leveren vier afzonderlijke versterkers 3.700 Watt RMS per luidspreker. De Pearl Pelegrina is niet alleen heel krachtig. Ultieme precisie/getrouwheid van het timbre worden geleverd dankzij de TCA (tri-coaxial aramide driver) die aanwezig is in de Sphere en die verder is verbeterd door de nieuwste DSP-ontwikkelingen (Digital Signal Processing). “Uitzonderlijke geluidsweergave om totale onderdompeling in het hart van geluid te ervaren met zeer hoge precisie en zuiverheid en een indrukwekkende dynamische capaciteit (134 dB: het equivalente geluidsniveau van vliegtuigen bij het opstijgen). Alle kracht en realisme van een live optreden in je huiskamer,” zo staat in het persbericht van de fabrikant.

De Pearl Pelegrina beschikt over exclusieve materialen en een luxueuze afwerking om de ultieme meeslepende akoestische ervaring te bieden. Het nieuwe vlaggenschip heeft ook een buitengewoon ontwerp dat is bedacht en op maat gemaakt door het team van het merk in Bretagne (Noordwest-Frankrijk). Hij is bijna 130 centimeter hoog en heeft een bol en voet met een diameter van 48 centimeter.

Merkkenners zullen ongetwijfeld de Lissajous Curve-standaard herkennen, de beroemde figuur vernoemd naar de fysicus die ‘geluid zichtbaar maakte’ en het logo dat Cabasse sinds de oprichting vergezelt. Zoals alle luidsprekers in Pearl-productlijn, heeft de Pearl Pelegrina een op maat gesneden gepolijste spiegelmetalen band die rond zijn bol cirkelt om de vele andere details en glanzende afwerking die deze luidspreker tot een echt exclusief stuk maken, verder te versterken. De Pearl Pelegrina staat op vier spikes van geborsteld aluminium.

Deze luidsprekers, die per paar worden verkocht, zijn bedacht, ontworpen en vervaardigd in Frankrijk en elk is met de grootste zorg getest in de werkplaatsen van Cabasse. De elektronica is verborgen in de voet van de luidspreker. Elk paar draagt genummerde platen van geborsteld aluminium om deze speciale limited edition te identificeren en zeventig paar zullen worden gemaakt om het 70-jarig bestaan van Cabasse te markeren. De eerste koper van een paar Pearl Pelegrina’s krijgt levenslange garantie.

De StreamControl-app, een bluetooth-afstandsbediening en CRCS-kalibratie (geïntegreerde microfoon) zijn bij de levering inbegrepen. Voorts krijgt de koper een merkboek en een beschermhoes.

Cabasse Pearl Pelegrina: technische eigenschappen 

 • Maximale geluidsdruk: 134 dB stereo
 • Frequentiebereik: 10 Hz tot 27 kHz
 • Laag-Medium/Medium/Tweeter TCA
 • 30 cm HELD-subwoofer
 • Versterkervermogen hoge tonen: 300 Watt RMS / 520 Watt piek
 • Versterkervermogen hoge middentonen: 300 Watt RMS / 520 Watt piek
 • Versterkervermogen lage middentonen: 1.250 Watt RMS / 2.500 Watt piek
 • Versterkervermogen lage tonen: 1.850 Watt RMS / 3.700 Watt piek
 • Aansluitingen en draadloze verbindingen: Ethernet, Wifi, Bluetooth, USB, SPdif optical, analoog cinch, analoog XLR
 • Ondersteunde audiocodecs: MP3, AAC, WMA, AIFF, FLAC, ALAC, Ogg, vorbis, DSD64/128, lossless WMA
 • Automatische kalibratie
 • DA-converter: 32-bits/768 kHz
 • His-res multiroom
 • Afmetingen: 48 x 48 x 128 centimeter
 • Gewicht: 45 kilogram

 

Cabasse Pearl Pelegrina: prijs en leveringsinformatie

De Cabasse Pearl Pelegrina heeft een adviesprijs van 25 000 euro per paar en komt in uitvoeringen van metallic zwart en parelwit. In oktober 2021 zullen de eerste leveringen in Frankrijk plaats gaan vinden. Volgens de persverklaring van Cabasse zullen slechts zeventig paar worden gemaakt. We weten niet hoeveel exemplaren beschikbaar zullen komen in de Benelux.

MERK

EDITORS' CHOICE