NIEUWS

Abacus Ampino 20: kleine minimalistische versterker

Sinan Kökbugur | 09 september 2021 | Fotografie Fabrikant

Het Duitse audiobedrijf Abacus heeft de Ampino 20 gelanceerd, een kleine minimalistische geïntegreerde versterker. Minimalistisch? Ja, zeer minimalistisch met maar één cinch-ingang. Dan is het toch een eindversterker? Nee, want op het front zit een volumeregelknop. De Ampino 20 is leverbaar in zwarte en zilverkleurige uitvoering.

Abacus Ampino 20: kleine klasse AB versterker

De tweekanaals Ampino 20 van het in Duitsland gevestigde Abacus kan 50 Watt vermogen per kanaal leveren. Dat is voldoende om een middelgrote woonkamer te vullen met geluid mits de aangesloten luidsprekers gemiddeld gevoelig zijn. Is het een eindversterker of is het een geïntegreerde versterker? We gaan geen definitiestrijd voeren. Feit is dat de Ampino 20 is voorzien van een volumeregelknop maar er is slechts één cinch-ingang geplaatst.

De zogenoemde speciale “Drain Output Load Independent Field Transistor”-technologie (Dolifet) is volgens de fabrikant verantwoordelijk voor de bijzonder goede aansturing van de luidsprekers en het versterkercircuit grotendeels onafhankelijk van de aangesloten belasting laten werken. In het nieuwe model is de besturing van de eindtrap ontworpen om nog meer laagohmig te zijn, volgens Abacus Electronics, hetgeen zou moeten resulteren in nog meer controle en bandbreedte.

Abacus geeft een frequentiebreik op van 4 Hz tot 75 kHz de vervorming is kleiner dan 0,005 procent. De ingangsimpedantie is 50 kOhm.

Abacus Ampino 20: prijs en leveringsinformatie

De Ampino 20  kan op de website van Abacus worden gekocht. De prijs voor de zilverkleurige versie is 690 euro, de zwarte kost 740 euro. De levertijd is twee weken. Meer weten? Kijk dan op de website van Abacus.


EDITORS' CHOICE