NIEUWS

Ubsound Multico ML68: vloerstaande luidspreker vanwege 10-jarig jubileum

Sinan Kökbugur | 09 september 2021 | Fotografie Fabrikant

De Italiaanse luidsprekerfabrikant Ubsound heeft de Multico ML68 gelanceerd, een vloerstaande luidspreker die voorzien is van een naar beneden gerichte tweeweg coaxiale driver in de bodemplaat. Aan de voorkant zijn een drietal tweeweg coaxiale drivers geplaatst. Volgens de fabrikant is het resultaat een gebalanceerd geluid dat “extreem natuurlijk en rijk aan akoestische details in de middenfrequenties, met precieze en zachte hoge frequenties, en met snelle en robuuste lage frequenties die nooit de andere frequenties wegdrukken”. 

Ubsound Multico ML68: basreflex vloerstaander

De Multico ML68 van het in Italië gevestigde Ubsound is een vloerstaand, multi-coaxiaal high-end basreflexsysteem met drie naar voren gerichte drivers en één naar beneden gerichte driver. De drivers zijn voorzien van externe houten en geluidsabsorberende L-vormige ringen die ongewenste vibratie tegen zouden moeten gaan. Deze ringen hebben de specifieke functie om de passieve concentrische golven te dempen die worden gegenereerd door eventuele laterale trillingen van de driver tijdens het afspelen. De Multico ML68 heeft ook stalen kernvoeten om passieve trillingen te minimaliseren.

“De eigenschap van een tweeweg dynamische coaxiale driver die geluid naar de vloer straalt, is de creatie van een compleet akoestisch beeld, omdat de lage, medium-lage, medium-hoge en hoge frequenties worden afgevlakt en verzacht door de breking op het vloeroppervlak. Dit geeft samen met de synergie van de drie coaxiale drivers aan de voorkant een echt perfect geluidsbeeld,” aldus de verklaring van Marzio Gasparro, CEO van Ubsound Group.

Ubsound Multico ML68: HDNSS technologie

Het doel van HDNSS-technologie is het creëren van een uitstekende natuurlijke en high-definition akoestische signatuur, vandaar het acroniem “High Definition Natural Sound Signature”.

Wat is HDNSS dan precies? De formule van HDNSS akoestische technologie is gebaseerd op verschillende criteria en gerelateerde algoritmen, waarvan een deel vertrouwelijk is. Ubsound wil kennelijk zijn concurrenten niet wijzer maken en houdt de techniek voor zichzelf. In het ontwerpproces benadrukt de akoestische engineering van HDNSS-technologie de fysica en akoestisch-dynamische benadering in plaats van een elektro-akoestische benadering, zoals andere merken geneigd zijn te doen, aldus de summiere verklaring van Ubsound.

Ubsound gelooft stellig in een beter akoestisch resultaat dankzij de hulp van deze technologie, het herstel van een meer natuurlijke harmonie en een ervaring die meer analoog dan digitaal lijkt. De HDNSS-technologiestudies steunen gedeeltelijk op de theorieën van de wiskundig fysicus Manfred Schroeder met betrekking tot de interne resonantie van de luidspreker en zijn geluidsisolatie. Een toepassing van onze HDNSS-technologie betreft de geluidsisolatie van de interne houten panelen van de luidspreker, waarvoor specifieke geluidsabsorberende coatings van verschillende afmetingen, diktes, hoeken en materialen zijn gebruikt.

“Het perfecte geluid bestaat niet, maar met deze exclusieve technologie heeft Ubsound een puur, natuurlijk en gebalanceerd geluid kunnen creëren. Een geluid dat erin slaagt een indrukwekkende hoeveelheid geluidsdetails met hifi te reproduceren, met behoud van een enigszins warme toon dankzij de exclusieve implementatie van de 45 graden gebogen asymmetrische basreflex die een fundamentele rol speelt in de homogeniteit van de voortplanting van lage frequenties onder 200 Hz. Dit genereert een uitstekend luistergeluid, aldus de verklaring van Ubsound op zijn website.

Ubsound Multico ML68: technische specificaties 

 • Maximale belastbaarheid:400 Watt
 • Aanbevolen versterkervermogen: van 20 Watt tot 360 Watt
 • Impedantie: acht Ohm
 • Gevoeligheid: 93 dB (2,83 Volt / 1 meter)
 • Frequentiebereik: 21 Hz tot 26 kHz
 • Maximale harmonische vervorming: kleiner dan 0,5 procent
 • Basreflexpoort: voorkant, asymmetrisch en 45 graden gebogen
 • Drivers: vier onafhankelijke tweeweg coaxiale dynamische drivers met een diameter van 21 centimeter
 • Afmetingen (B x H x D): 26 x 92 x 31 centimeter
 • Hoogte voeten: vier centimeter
 • Gewicht: 20 kilogram
 • Luidsprekeraansluitingen: enkel paar geschikt voor blank gestript draad, bananenstekkers en vorkjes (spades)
 • Aanbevolen inspeeltijd: 150 uur
 • Afwerking: mat satijn diepzwart

 

Ubsound Multico ML68: prijs en leveringsinformatie

De Ubsound Multico ML68 wisselt voor 15.000 euro per paar van eigenaar.Wereldwijde verzending is gratis. Meer weten? Kijk dan op de website van Ubsound.


EDITORS' CHOICE