Streamer Sirius van Leema Acoustics krijgt upgrade naar InnuOS 2.0

Leema Acoustics' audiofiele streaming muziekserver Sirius, die is ontwikkeld in samenwerking met Innuos, zal profiteren van een grote upgrade na de release van Innuos' InnuOS 2.0-besturingssysteem. De nieuwe InnuOS 2.0-software brengt een volledig nieuw besturingssysteem en desktopinterface naar de Sirius, plus voor het eerst volledige app-bediening met behulp van de geheel nieuwe Innuos Sense-app voor iOS- en Android.

Leema Acoustics Sirius

Innuos Sense biedt uitgebreide controle over het selecteren en afspelen van muziek van de Sirius en verschillende muziekstreamingservices, samen met een aantal belangrijke bedieningsfuncties, waaronder het bewerken van metadata. Bestaande eigenaren van de Sirius kunnen apparaten met internetverbinding onmiddellijk upgraden via het Sirius-webportal op my.innuos.com. De technische ondersteuningsafdeling van Leema Acoustics staat klaar om te helpen bij de overgang, aldus de persverklaring van de fabrikant.

De Sirius van het in Groot-Brittannië gevestigde Leema Acoustics is een streamer en tevens muziekserversysteem dat een hoogwaardige oplossing biedt voor het opslaan en afspelen van digitale muziek. In samenwerking met Innuos hebben Leema's ex-BBC-ingenieurs audiofiele prestaties gecombineerd met het gemak van een UPNP/DNLA-compatibele streaming muziekserver. Zo beschikt de Sirius over een reeks audiofiele componenten gecentreerd op een krachtige hoofdprintplaat van serverkwaliteit met een supersnelle Quad-Core processor met tot 8 GB systeemgeheugen, plus een enorme opslagcapaciteit (in stappen van 2 TB) tot een indrukwekkende 8 TB.

De Sirius bevat een high-performance optische drive van het Japanse Teac voor bit-perfecte cd-rips naar de interne harde schijf. De eenvoudige bediening maakt het digitaliseren van grote muziekbibliotheken eenvoudig. Sirius biedt back-up voor cd-audio in de vorm van FLAC-bestanden en ondersteunt WAV, AIFF, ALAC, OGG Vorbis, AAC en MP3. Een USB 3.0-aansluiting is ook beschikbaar voor audioback-ups.

Een belangrijk kenmerk van de Sirius is de hoogwaardige DAC-converter Het profiteert van een geïntegreerde asynchrone USB DAC die gebruik maakt van een ESS ES9038PRO SABRE DAC uit de vlaggenschipreeks van het bedrijf, met een Xmos USB-interface. De DA-converter ondersteunt 16, 24 en 32 bit diepten en samplefrequenties van 44,1 kHz tot 384 kHz. DSD64, 128 en 256 worden ook ondersteund. Voor consumenten die al in een DA-converter hebben geïnvesteerd, biedt de ultra-low-noise USB-uitgang van de Sirius Klasse 1, Klasse 2 en DoP externe verbindingen. Gebalanceerde uitgangen via XLR en ongebalanceerde RCA's worden ook aangeboden.

Verder beschikt de Sirius over een dubbele Ethernet-verbinding: één voor routers en één voor speciale streamer-verbindingen. Verdere functies zijn onder meer eenvoudige import vanaf computers, USB- en NAS-schijven, plus een drieweg lineaire voeding met een speciale voeding voor de DAC.

Meer weten? Kijk dan op de website van Leema Acoustics.


EDITORS' CHOICE