NIEUWSDirac

Dirac Live komt naar AV-receivers van Onkyo, Pioneer en Integra

Sinan Kökbugur | 07 september 2021 | Fotografie Fabrikant | Dirac

De Zweedse softwareontwikkelaar Dirac heeft aangekondigd dat Dirac Live, in wezen softwarematige kamercorrectietechnologie, naar de nieuwste AV-receivers van Onkyo, Pioneer, Pioneer Elite en Integra gebracht zal gaan worden. Ruimtekalibratietechnologie is volgens het bedrijf niet alleen voor audiofielen.

Dirac Live

Dirac Live van het in Zweden gevestigde Dirac, die de akoestiek van een ruimte meet en de productprestaties dienovereenkomstig optimaliseert, zal binnenkort beschikbaar zijn op de nieuwe Onkyo TX-NR7100 en TZ-RZ50; de nieuwe Pioneer Elite VSX-LX305 en Elite VSX-LX505; en de nieuwe Integra DRX-5.4 en DRX-3.4. Het ligt in de lijn der verwachting dat later ook andere modellen zullen volgen.

Dirac is meer dan tien jaar geleden opgericht door promovendi aan de Universiteit van Uppsala in Zweden. Het bedrijf ontwikkelt digitale signaalverwerkingstechnieken om de geluidsprestaties van audioproducten in een reeks verschillende luisteromgevingen te verbeteren. De technologie is inmiddels in allerlei soorten apparaten geïntegreerd, van hifi-apparatuur en smartphones tot koptelefoons en zelfs auto's.

Andere merken zoals bijvoorbeeld Denon en Yamaha hebben ook software ontwikkeld om de frequentierespons van een kamer af te vlakken, maar Dirac Live kiest voor een andere benadering, waarbij prioriteit wordt gegeven aan de impulsrespons van de luidspreker naast de balans in de kamer.

Erik Rudolphi, de VP van Home & Pro Audio van het bedrijf, zegt over de nieuwste samenwerkingen van Dirac: “de doorsnee consument eist meer dan ooit eersteklas audio. Onkyo, Pioneer, Pioneer Elite en Integra erkennen dat de hoogste kwaliteit kan worden bereikt door middel van geavanceerde kamercorrectiesoftware zoals Dirac Live, die de geluidskwaliteit nog meer beïnvloedt dan welk hi-res audioformaat dan ook. In samenwerking met vier van de meest iconische merken in de branche bewijst Dirac dat 's werelds beste kamercorrectiesoftware niet alleen voor audiofielen is. Het is voor iedereen.”

Niet bekend met de werking van Dirac Live? Lees dan ons achtergrondartikel over Dirac Live.


EDITORS' CHOICE