NIEUWSJadis

Jadis Diapason Luxe: geïntegreerde buizenversterker

Sinan Kökbugur | 01 september 2021 | Fotografie Fabrikant | Jadis

Het Franse audiobedrijf Jadis heeft een nieuwe geïntegreerde buizenversterker aangekondigd genaamd Diapason Luxe. Naar eigen zeggen is de in klasse AB werkende Diapason Luxe van de grond af ontworpen om de meest betaalbare geïntegreerde buizenversterker van het Franse bedrijf te zijn. De nieuwe Luxe-versie voegt echter premium accenten toe, zoals het niet-magnetische roestvrijstalen frame met 24-karaats gouden beplating op het voorpaneel. 

Jadis Diapason Luxe

De Diapason Luxe van het in Frankrijk gevestigde Jadis is een klasse AB semi-automatisch bias-ontwerp dat is voorzien van zeven buizen, die naar verluidt speciaal door Jadis zijn geselecteerd voor de Diapason. De line-up omvat een Electro Harmonix ECC82 en twee Tung-Sol EC83's voor de voortrappen, plus vier Tung-Sol 6L6s (twee per kanaal) in een push-pull configuratie voor de eindtrappen. De 6L6s zijn gemonteerd op een trillingsdempende keramische steun.

Hoewel vereenvoudigd in vergelijking met de ontwerpen die hoger staan in het portfolio van Jadis, behouden de drie handgewikkelde transformatoren dezelfde fundamentele kenmerken, tot aan de trillingsdempende hars, en worden ze nog steeds gemaakt in de Jadis-fabriek in Villedubert. Het resultaat is een geïntegreerde versterker die 18 kilogram weegt en 15 Watt per kanaal kan leveren met een luidsprekerimpedantie van 4 tot 8 Ohm. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 25 kHz bij -3 dB.

De Diapason Luxe heeft zes analoge RCA-ingangen op lijnniveau, waarvan er één optioneel kan worden omgezet in een digitale USB-ingang. De ingangsgevoeligheid is 100 mVolt.

Jadis is sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw actief en voorziet zijn producten, in eerste instantie versterkers, zonder uitzondering van buizen. De behuizingen zijn van gepolijst roestvrij staal en een 24-karaats vergulde frontplaat, een gepatenteerde voeding en uitgangstransformatoren. Het resultaat is warmte en muzikale energie in het geluid. Recentere toevoegingen aan het portfolio zijn onder meer draaitafels, DA-converters, cd-spelers en cd-loopwerken.

Jadis Diapason Luxe: prijs en leveringsinformatie

We weten niet wanneer de levering gaat beginnen. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

EDITORS' CHOICE