NIEUWSFocal

Focal On Wall 301 en On Wall 302: luidsprekers voor aan de muur of op een statief

Sinan Kökbugur | 01 september 2021 | Fotografie Fabrikant | Focal

De Franse luidsprekerbouwer Focal heeft de On Wall 300 Series uitgebracht. Deze nieuwe productlijn bestaat thans uit twee leden, t.w. de On Wall 301 en de On Wall 302. De luidsprekers kunnen als linker-, rechter en centerkanaal dienen en kunnen aan de muur worden gehangen. Plaatsing op een statief is ook mogelijk.

Focal On Wall 300: ophangen of neerzetten?

Na het uitbrengen van zijn 1000-serie in-wall / in-ceiling-luidsprekers in januari 2021, onthult de Franse luidsprekerbouwer Focal nu de On Wall 300-lijn. Met aandacht voor alle toepassingen en luisterbehoeften, heeft Focal de nieuwe On Wall 301 en On Wall 302 luidsprekers bedacht en ontworpen voor zowel stereo- als thuisbioscoopgebruik en biedt hoogwaardige producten die op een standaard kunnen worden geïnstalleerd of aan de muur kunnen worden bevestigd. Focal heeft dus ook inbouwluidsprekers maar de On Wall’s zijn niet bedoeld om in te bouwen.

De nieuwe modellen On Wall 301 en On Wall 302, geproduceerd in de ateliers van Saint-Étienne, zijn luidsprekers voor aan de muur die rond een televisie in de woonkamer kunnen worden geïnstalleerd en een ervaring van topkwaliteit bieden voor thuisbioscoop- en stereogeluid. Ze kunnen worden gebruikt met of zonder het magnetische rooster aan de voorkant en het Focal-logo kan worden gedraaid voor gebruik als centrale, horizontale luidspreker.

Hoewel de accessoires die nodig zijn voor het monteren van de nieuwe luidsprekers op de muur worden meegeleverd, zijn er als optie ook standaards verkrijgbaar die speciaal zijn ontworpen voor de On Wall 301 en On Wall 302 modellen. Altijd op zoek naar meer, gebruikte Focal de exclusieve technologieën van het merk zoals de Flax midbass-luidsprekerdrivers met conussen gemaakt van Frans vlas en de middelste aluminium/magnesium TNF-tweeter. Het resultaat is volgens de fabrikant een superieure luisterervaring met schoon realistisch geluid en een diepe bas.

De vorm van de kasten doen denken aan soundbars, maar de On Wall 301 en On Wall 302 zijn passieve basreflex luidsprekers die verticaal of horizontaal kunnen worden gebruikt. Het frequentiebereik van de On Wall 302 loopt van 50 Hz tot 28 kHz.

Ten slotte benadrukt de fabrikant dat de On Wall’s perfect kunnen worden gecombineerd met andere producten van Focal, zoals de 300-serie in-wand- en plafondluidsprekers of de Chora-, Aria-, Kanta- of zelfs Dôme Flax-luidsprekers.

Focal On Wall 300: prijzen en leveringsinformatie

De leden van de Focal On Wall 300 Series zullen in de loop van september 2021 op de markt komen in een uitvoering van hoogglans wit en satijnglans zwart. De adviesprijzen zijn als volgt.

Focal On Wall 301:       999 euro per stuk
Focal On Wall 302:    1.499 euro per stuk
Focal On Wall statief:   749 euro per paar

MERK

EDITORS' CHOICE