NIEUWSTeufel

Teufel lanceert hifiwekkerradio Radio One: “wakker worden klonk nog nooit zo goed”

De Berlijnse audiofabrikant Teufel heeft de Radio One aangekondigd, een wekkerradio met een betere geluidskwaliteit dan de doorsnee wekkerradio van twee of drie tientjes. De Radio One is dus duurder maar wakker worden is veel minder vervelend volgens Teufel. En je kunt de dag maar beter goed beginnen want dan ben je productiever. De koper kan kiezen tussen een zwarte en witte uitvoering.

Teufel Radio One: een concert op je nachtkastje

“Niemand is gek op wekkerradio’s. Ze halen ons immers op brute wijze uit onze verkwikkende slaap. Tijd dus voor een onvervalste hifiwekkerradio die weliswaar het einde van de nachtrust aankondigt, maar dat met eenvoudig bedienbaar geluid van topkwaliteit doet. En hij ziet er ook nog eens uit om door een ringetje te halen.

Bij het woord wekkerradio denken we al snel aan blikkerig geluid dat door merg een been gaat of nerveuze alarmtonen met de charme van een brandalarm. Gelukkig biedt Teufel met de Radio One een oplossing tegen schurende geluiden die je ochtendhumeur bederven. Twee licht zijwaarts gerichte fullrange drivers van twee inch en een groot passief membraan aan de achterzijde zorgen voor geluid van topkwaliteit. Radio One voegt daar de door Teufel in Berlijn ontwikkelde Dynamore-technologie aan toe om je nachtkastje om te toveren tot een waar concertpodium,” aldus de persverklaring van Teufel.

Teufel Radio One: ontvangst van FM, DAB+ en bluetooth

De Radio One biedt zowel klassieke FM-radio als digitale radio via DAB+. Voor elk van deze ontvangstopties staan drie voorkeurstations ter beschikking. Een slim detail is de draadantenne, die Teufel zo goed als onzichtbaar in de onderzijde van het apparaat heeft verstopt. Gebruikers die graag zelf bepalen wat ze te horen krijgen kunnen hun favoriete muziek via bluetooth streamen vanaf een smartphone of tablet of een geluidsdrager aansluiten op de mini-jack-ingang.

Teufel Radio One: functies voor alledag

Alle belangrijke functies kunnen rechtstreeks worden bediend via knoppen aan de voorkant van de wekkerradio. Gebruikers kunnen kiezen tussen twee verschillende alarmen en een sleeptimer en tussen bluetooth, FM en DAB+. De helderheid van het extra grote display achter de stofkap kan afzonderlijk worden afgesteld.

Er zijn daarnaast diverse instellingen beschikbaar voor de bedrijfsstand en stand-bymodus. Zo is het mogelijk om het licht van het display ’s nachts bijzonder laag in te stellen of zelfs uit te schakelen. Ook de alarmen zijn afzonderlijk instelbaar: eenmalig, dagelijks, weekdagen of weekends. De eenmalige alarmen kunnen voor een bepaalde datum worden ingesteld. Dat komt goed van pas als je een keertje bijzonder vroeg uit de veren moet. Op die manier kun je het alarm al dagen van tevoren instellen.

Teufel Radio One: wakker worden met de sound van Berlijn

Wie geen zin heeft om ’s ochtends vroeg door absurd vrolijke diskjockeys te worden gewekt, kan kiezen voor een van de vier alarmtonen. Een daarvan is de bijzondere alarmtoon ‘Berlin’. Inwoners en liefhebbers van de Duitse hoofdstad zullen de bron van inspiratie voor deze alarmtoon direct herkennen: het klokkenspel van de Gedächtniskirche. De medewerkers van Teufel zijn welbekend met de door prins Louis Ferdinand van Pruissen gecomponeerde melodie voor negen klokken. Het kantoor van Teufel bevindt zich namelijk recht tegenover de iconische Berlijnse kerk.

Teufel Radio One: technische aspecten 

 • Hifiwekkerradio met kwalitatief hoogwaardige audio, DAB+ en FM-radio
 • Ttwee breedbandluidsprekers van twee inch en een groot passief membraan aan de achterzijde
 • Een breed klanktapijt dankzij ingebouwde Dynamore-technologie
 • Bluetooth 5.1 voor het afspelen van muziek vanaf mobiele apparaten
 • Drie voorkeursstations voor DAB+ en FM
 • 3,5 mm ingang voor de aansluiting van een externe geluidsdrager
 • Twee afzonderlijke alarmen
 • Alarmmodi: eenmalig, dagelijks, wekelijks, weekends
 • Wakker worden met radio, streaming muziek via bluetooth of een van de ingebouwde alarmtonen
 • Alarmtoon “Berlin” geïnspireerd door het klokkenspel van de Berlijnse Gedächtniskirche
 • Sleeptimer voor 15, 30, 45, 60 of 90 minuten
 • Groot display met automatische of handmatige helderheidsregeling
 • Slim in de onderzijde van het apparaat verborgen draadantenne die precies zo ver uitgetrokken kan worden als nodig is voor een optimale FM- en DAB-ontvangst
 • Intuïtieve bediening via sneltoetsen en een multifunctionele draaiknop

 

Teufel Radio One: prijs en leveringsinformatie

De Teufel Radio One is per direct in de uitvoering Black en Light Gray verkrijgbaar voor een prijs van 169,99 euro via www.teufelaudio.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE